Fetagratinerad zucchini med citrusdoftande färsfyllning

2012-08-14
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Idag så hade jag med mig två stycken hemmaodlade zucchinisar som såg ljuvliga ut, min första tanke var att dessa får inte bara vara ett tillbehör utan en del av huvudrätten. Så det fick bli en fylld variant med en hel del medelhavsinspiration, tanken var att göra dom så pass saftiga att jag inte behöver någon sås.

Jag valde att servera pasta till men man kan lika gärna servera rostad potatis, ris eller något annat trevligt att fylla ut med.

Ingredients

  • 2 st Zucchini
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 1 cm Röd chili (finhackad)
  • 800 gr Köttfärs
  • 1 st Citron
  • Svart peppar
  • 150 gr Fetaost
  • Solroskärnor
  • Pumpafrön
  • 3 ml Koriander (hackad)
  • 3st Morötter (skalade och skurna på längden)
  • Olja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Dela zucchinin längs med och gröpa ur men spar lite kött på väggarna i, hacka sedan upp köttet som du tagits ur

Step 2

Stek färsen i lite olja så att den får lite färg, lägg sedan i löken och chilin och låt den steka med

Step 3

När det börjar bli klart lägg i zucchiniköttet och tomaterna låt det puttra i ca 5 minuter

Step 4

Pressa i citronjuicen utan att man får med kärnorna, krydda sedan med koriander, salt och svart peppar

Step 5

Låt det puttra i 5 minuter till och smaka sedan av allt

Step 6

Lägg morotsstängerna i botten av en ugnsform och läll lite olja samt salt på

Step 7

Sedan lägger man på zucchinisarna ovanpå och fyller dom med köttfärsröran, häll lite solrosfrön och pumpakärnor på och smula över fetaosten

Step 8

Ställ allt i ugnen på 225° i ca 30minuter eller tills det fått fin färg

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: