Färskpasta med musslor som smaksätts med citron, dill och vitlök samt kallrökt lax och avacado.

2012-09-18
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Idag behövdes det en god, snabb och uppmuntrande vardagsmiddag, det fick bli en Italien inspirerad variant med en färskpasta. Till den så fick det bli musslor som smaksätts med citron, dill och vitlök samt kallrökt lax, allt serveras kallt till varma pastan som värmer upp det.

Ingredients

  • Färskpasta till 6 personer
  • 350 gr Rökt lax (tärnad)
  • 150 gr Musslor utan skal
  • 2 st Avacado (tärnad)
  • 1 st Vitlök (pressad)
  • Juicen från en halv citron
  • 1 sts knippe dill
  • Svart peppar
  • Salt
  • Olivolja
  • Parmesan ost efter smak att hyvla

Method

Step 1

Häll citronjuicen i en skål och lägg i musslor, lax, vitlök, dill, salt och peppar vänd allt ordentligt

Step 2

Lägg sedan i avacadon och vänd försiktigt för att sedan smaka av

Step 3

Koka pastans i väl saltat vatten, och häll av vattnet

Step 4

Lägg pastan i botten sedan parmesan, lite olivolja, musselblandningen och dra några varv med pepparkvarnen garnera gärna med citron och dill

Step 5

Ät och njut....

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: