Feta och avacado gratinerad laxfilé med timjandoftande citruspotatis

2012-08-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Min smakpanel hemma gav den höga poäng och tallrikarna var renskrapade, och jag fick säga stopp för att räddade en matlåda till grabben som sommarjobbar i morgon.

Ingredients

  • 6st Laxfilé portionsbitar (blir ofta bäst om du skär ut ur en hel filé eller be din fiskhandlare om hjälp)
  • 3st Avacado
  • 3dl Yoghurt
  • 1st Tomat (hackad)
  • 1st Gul lök (hackad)
  • 10ml Vittvinsvinäger
  • Örtsalt
  • Vitpeppar
  • 150gram Fetaost
  • Rapsolja
  • -----------
  • 900gram Potatis tvättad och i bitar
  • 1st Rödlök i klyftor
  • 1st Citron i klyftor
  • Några kvistar timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Mosa avacadon med en gaffel och blanda med yoghurt och vinäger

Step 2

Lägg i tomat och lök blanda sedan ordentligt

Step 3

Smaka av med salt och peppar

Step 4

Lägg upp laxen med skin sidan ner i en ugnsform med lite olja i botten, krydda sedan laxen med lite salt och peppar

Step 5

Fördela ut avacadoröran på alla laxbitar

Step 6

Smula sedan på fetaosten och stoppa in i ugnen på 220° i 20-25 minuter

Step 7

-----------

Step 8

Lägg potatisen i en ugnsplåt med lite olja

Step 9

Pressa och lägg i citronen och sedan rödlöken samt några kvistar timjan

Step 10

Vänd runt ordentligt och ställ i ugnen på 220° i ca 25-30 minuter

Step 11

När potatisen fått färg och är klar ta ur, salta, peppra och vänd försiktigt

Step 12

Övrigt

– Gjorde en sallad med rivna morötter, mixed sallad och lite färsk lök, som jag droppar några droppar vinäger och saltar på.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: