Fetaost toppad tortellini i basilikadoftande vin och paprikasås

2014-02-26
  • Servings : 5
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Ett läckert recept med färsk tortellini som ligger i en läckert krämig sås som inte rinner av pastan, såsen har smak av basilika, vitt vin och paprika som gifter sig härligt med pastan.

Ingredients

  • 2 pkt eller 500gr Färsk tortellini med fyllning efter smak
  • 1/2 Gul lök (hackad)
  • 1 st Röd paprika (i bitar)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • Knippe färsk basilika (hackad)
  • 1 dl Vitt vin
  • 2 dl Grädde
  • 1 st Tärning kycklingbuljong
  • 100 gr Feta ost
  • Rapsolja
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt på pastavattnet som ska vara rikligt saltat,

Step 2

Fräs lök, vitlök och paprikan lite mjuk i rapsoljan, slå sedan på vin, grädde och basilikan samt kycklingbuljong tärningen, låt det puttra i minst 10 min tills det har blivit en krämig sås

Step 3

Smaka av med med svartpeppar & salt

Step 4

Lägg tortellinin i vattnet och när den är klar låt vattnet rinna av ordentligt, häll på såsen och vänd försiktigt.

Step 5

Lägg upp på ett fat/tallrik och smula fetaosten över, toppa med några basilikablad och några varv med svartpeppar kvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
-Björn, 5år
%d bloggare gillar detta: