Fetaost toppad tortellini i basilikadoftande vin och paprikasås

2014-02-26
  • Servings : 5
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Ett läckert recept med färsk tortellini som ligger i en läckert krämig sås som inte rinner av pastan, såsen har smak av basilika, vitt vin och paprika som gifter sig härligt med pastan.

Ingredients

  • 2 pkt eller 500gr Färsk tortellini med fyllning efter smak
  • 1/2 Gul lök (hackad)
  • 1 st Röd paprika (i bitar)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • Knippe färsk basilika (hackad)
  • 1 dl Vitt vin
  • 2 dl Grädde
  • 1 st Tärning kycklingbuljong
  • 100 gr Feta ost
  • Rapsolja
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt på pastavattnet som ska vara rikligt saltat,

Step 2

Fräs lök, vitlök och paprikan lite mjuk i rapsoljan, slå sedan på vin, grädde och basilikan samt kycklingbuljong tärningen, låt det puttra i minst 10 min tills det har blivit en krämig sås

Step 3

Smaka av med med svartpeppar & salt

Step 4

Lägg tortellinin i vattnet och när den är klar låt vattnet rinna av ordentligt, häll på såsen och vänd försiktigt.

Step 5

Lägg upp på ett fat/tallrik och smula fetaosten över, toppa med några basilikablad och några varv med svartpeppar kvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: