Fetaostgratinerad falukorv med rödbetor, rödlök och cocktailtomat

2014-12-09
  • Servings : 5
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 60m

En läcker fusion med falukorv, fetaost och rödbetor som förgylls med lite honung, allt lagt på en potatisbotten och sedan gratinerat i ugnen och sedan serverat med en klick yoghurt toppat med färsk basilika.

Ingredients

  • 500 gr Falukorv (skivad)
  • 700 gr Potatis ( i bitar)
  • 1 st Rödlök (klyftad)
  • 500 gr Rödbetor förkokta ( i bitar)
  • 150 gr Fetaost
  • 150 gr Cocktailtomater
  • 3 msk Honung flytande
  • 4 dl Yoghurt av turkisk typ
  • 1/2 dl Färsk basilika (strimla bladen)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 210°

Step 2

Lägg potatisen med lite olivolja i en ugnsform, salta, peppra och ställ in den i ugnen i ca 20 minuter så potatisen börjar bli mjuk.

Step 3

Ta ut potatisen och lägg på korvskivorna, rödlök och smula på fetaosten, ringla honungen på och sprid ut cocktailtomaterna.

Step 4

Ställ tillbaka i ugnen i ca 30 minuter så att det får lite färg.

Step 5

Servera med en klick yoghurt med strimlad basilika på och lite sallad på sidan om

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: