Fetaostgratinerad falukorv med rödbetor, rödlök och cocktailtomat

2014-12-09
  • Servings : 5
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 60m

En läcker fusion med falukorv, fetaost och rödbetor som förgylls med lite honung, allt lagt på en potatisbotten och sedan gratinerat i ugnen och sedan serverat med en klick yoghurt toppat med färsk basilika.

Ingredients

  • 500 gr Falukorv (skivad)
  • 700 gr Potatis ( i bitar)
  • 1 st Rödlök (klyftad)
  • 500 gr Rödbetor förkokta ( i bitar)
  • 150 gr Fetaost
  • 150 gr Cocktailtomater
  • 3 msk Honung flytande
  • 4 dl Yoghurt av turkisk typ
  • 1/2 dl Färsk basilika (strimla bladen)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 210°

Step 2

Lägg potatisen med lite olivolja i en ugnsform, salta, peppra och ställ in den i ugnen i ca 20 minuter så potatisen börjar bli mjuk.

Step 3

Ta ut potatisen och lägg på korvskivorna, rödlök och smula på fetaosten, ringla honungen på och sprid ut cocktailtomaterna.

Step 4

Ställ tillbaka i ugnen i ca 30 minuter så att det får lite färg.

Step 5

Servera med en klick yoghurt med strimlad basilika på och lite sallad på sidan om

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Maten kan ha en viss bismak av KÄRLEK!!
-Okänd
%d bloggare gillar detta: