Fetaostgratinerad lax under saffransdoftande täcke med basilika, fänkål och färska tomater

2013-12-15
  • Servings : 8
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:10 h

En läcker gyllengul laxrätt där en laxsida  gratineras i ugnen med fetaost och ett läckert creme fraiche täcke med saffran, fänkål och färska tomater, till det rostar man lite potatis och serverar en mixsallad.

Ingredients

  • 1 st Laxsida (benfri och putsad)
  • 0,5 st Fänkål (tunt tunt skivad)
  • 250 gr Cocktailtomater (delade)
  • 1 st Lime
  • 5 dl Creme Fraiche
  • 1/2 pkt Saffran
  • 1 cm Röd Chili (hackad)
  • Basilika (8-10 blad strimlade)
  • 15 ml Flytande honung
  • 900 gr Potatis (skivad i halvmånar)
  • Rapsolja
  • Sallads mix
  • 125 gr Fetaost
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Lägg upp potatisen på en plåt med lite rapsolja, lägg upp fisken i en ugnsform (går bra att dela om den inte får plats) salta och peppra fisken.

Step 3

Blanda tomater, basilika, chilin och fänkålen med juicen av limen, honung, lite salt och saffran, vänd i creme fraichen och smaka av med salt och svart peppar

Step 4

Slå röran på fisken och smula fetaosten ovanpå, ställ in potatisen överst i ugnen och laxen under

Step 5

När det stått i ugnen i ca 30 minuter sätt på grill på ugnen och låt potatisen få färg, byt sedan plats på potatisen och fisken och gratinera fisken tills den får fin färg.

Step 6

Garnera fisken med lite basilikablad och servera med salladsmixen samt potatisen

Print Friendly

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: