Fetaostgratinerad lax under saffransdoftande täcke med basilika, fänkål och färska tomater

2013-12-15
  • Servings : 8
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:10 h

En läcker gyllengul laxrätt där en laxsida  gratineras i ugnen med fetaost och ett läckert creme fraiche täcke med saffran, fänkål och färska tomater, till det rostar man lite potatis och serverar en mixsallad.

Ingredients

  • 1 st Laxsida (benfri och putsad)
  • 0,5 st Fänkål (tunt tunt skivad)
  • 250 gr Cocktailtomater (delade)
  • 1 st Lime
  • 5 dl Creme Fraiche
  • 1/2 pkt Saffran
  • 1 cm Röd Chili (hackad)
  • Basilika (8-10 blad strimlade)
  • 15 ml Flytande honung
  • 900 gr Potatis (skivad i halvmånar)
  • Rapsolja
  • Sallads mix
  • 125 gr Fetaost
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Lägg upp potatisen på en plåt med lite rapsolja, lägg upp fisken i en ugnsform (går bra att dela om den inte får plats) salta och peppra fisken.

Step 3

Blanda tomater, basilika, chilin och fänkålen med juicen av limen, honung, lite salt och saffran, vänd i creme fraichen och smaka av med salt och svart peppar

Step 4

Slå röran på fisken och smula fetaosten ovanpå, ställ in potatisen överst i ugnen och laxen under

Step 5

När det stått i ugnen i ca 30 minuter sätt på grill på ugnen och låt potatisen få färg, byt sedan plats på potatisen och fisken och gratinera fisken tills den får fin färg.

Step 6

Garnera fisken med lite basilikablad och servera med salladsmixen samt potatisen

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
No one is born a great cook, one learns by doing.
-Julia Child
%d bloggare gillar detta: