Fetaostsallad med druvor och cocktailtomater, passande till det grillade

2013-05-17
  • Servings : 6 - 8
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 30m

Man måste inte alltid ha potatis till det grillade en matig sallad passar precis lika bra, här är en smakrik sallad som passar perfekt till det grillade. Jag serverade en grillad kycklingfilé och en färsk chorizo till, salladen är saftig och en sås är överflödigt vilket gör middagen väldigt lätt att göra.

Ingredients

  • 2 msk Fransk senap typ Dijon
  • 1 msk Flyttande honung
  • 15 ml Vittvins vinäger
  • 1 dl Olivolja av bättre kvalitet
  • Salt
  • Svart peppar
  • 200 gr Cocktailtomater (små)
  • 1 st Rödlök (i tunna klyftor)
  • 1/2 klase Blå vindruvor
  • 100 gr Mini majs (delade tre gånger)
  • 100 gr Herrekuverts eller sockerärtor (delade)
  • 200 gr Feta ost
  • 1 st Röd paprika (strimlor)
  • 200 gr Salladsmix

Method

Step 1

Blanda senapen med honungen i en bunke som man kan blanda salladen i, häll sedan på vinägern och i en tunnstråle oljan samtidigt som du rör runt avsluta med att smaka av med salt och svartpeppar

Step 2

Lägg i löken, tomater, druvor, majs, paprika och bönor och blanda ordentligt med dressingen.

Step 3

Lägg sedan i salladen, smula i fetaosten och vänd allt försiktigt.

Step 4

Lägg upp salladen snyggt och servera till något gott från grillen 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: