Flammekueche

2012-08-07
  • Yield : 8 pizzor
  • Servings : 8
  • Prep Time : 60m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 1:30 h

När jag för några år sedan gjorde en resa ner till Schweiz och var en snabb avstickare in mot Frankrike och Alsace, bjöds vi på en lunch som bestod av specialiten flammekueche som är en pizza utan tomatsåsen och är väldigt enkel med bacon och rödlök. Här är receptet på toppingen men använd denna pizza botten

Ingredients

  • 8dl Creme fraiche
  • 2st Rödlökar (skivad)
  • 500gr Bacon (skivat)
  • 8dl Ost med smak (Riven)

Method

Step 1

Förbered pizzabotten tunt

Step 2

Lägg ut ca 1dl creme fraiche tunt på botten, strö över osten, löken och sist baconskivorna

Step 3

Gör klar pizzan med fyllning i ugnen på 240° i ca 10-12minuter

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Confidence is preparation. Everything else is beyond your control.
-Richard Kline
%d bloggare gillar detta: