Fläskkotlett i långkok med chorizo, vin, honung och rosmarin

2017-03-06
  • Servings : 5
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 4:00 h
  • Ready In : 4:30 h

Dofterna som sprider sig i köket när jag lyfter på locket på min variant av en klassisk Svensk söndagsgryta, är inte att leka med och får det att vattnas i munnen direkt.

Jag låter fläskkött puttra i 4 h i min Crock-Pot (går lika bra i ugnen) tillsammans med potatis och lite annat smått och gott, resultatet blir en härlig ”allt klart samtidigt gryta” där vi lägger ner lite mer tid i förberedelserna för att sedan få tid över till annat än matlagning på söndagen.

Ingredients

  • 800 gr Fläskkotlett (tärningar 5cm x 5cm)
  • 700 gr Potatis (delade på längden)
  • 250 gr Champinjoner (gärna små annars dela en gång)
  • 1 - 2 st Gul lök (klyftor)
  • 1 st Röd Paprika (strimlor)
  • 100 gr Chorizo (tunnt slantad)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 1,5 msk Honung
  • 1 - 2 tsk Rosmarin
  • 1 dl Rött vin
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 msk Maizena
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Lägg potatis, champinjoner, gul lök, vitlök och paprika i Crock-Poten eller i en gryta att ställa i ugnen, salta, peppra, ha på rosmarin och vänd runt allt.

Step 2

Slå på vinet med rapsoljan och klicka på honungen.

Step 3

Salta och peppra köttet och lägg det ovanpå grönsakerna, strö chorizon ovanpå och sätt på locket

Step 4

Sätt grytan på 4 h högsta värmen eller ställ i ugnen på 100° och kör den lika länge.

Step 5

Efter 4 timmar ta ur grönsaker och kött, sätt på Crock-Poten alternativ ställ grytan på spisen, blanda ut maizenan med lite vatten och slå i grytan, låt det koka upp och smaka av med salt samt svartpeppar.

Step 6

Lägg tillbaka kött och grönsaker, sedan är det bara att bjuda till bods och önska smaklig måltid 🙂

 

.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: