Fläsknoisette med stekt lök och syrlig rabarber, gräddig rödvinssås samt bakad potatis

2016-06-16
  • Servings : 4
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 60m

När jag lagar mat så handlar det mycket om inspiration och när det regnar och är mörkt ute som idag kan det vara tufft, men jag kände att till det vädret så vill man ha lite kraftigare mat med bra smaker.

Så här bjuder jag på inspiration i form av lite klassiskt som fläsknoisette och bakad potatis, men vi hottar upp den stekta löken med rabarber och gör rödvinssåsen lite gräddig.

Ingredients

  • 500 gr Kotlett (benfri och putsad)
  • 4 st Bakpotatisar (i halvor)
  • 1 dl Rött vin
  • 2 dl Vatten
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1 st Köttbuljongtärning
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 dl Grädde
  • 1 msk Honung
  • 1 Gul lök (skivad)
  • 2 st Salladslökar (skivad)
  • 1 st Rabarber stång (skivad)
  • Smör
  • Sallads blad mixade sorter
  • Rapsolja
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° och ställ in potatisen med lite olja och salt på, och låt dem stå ifred där i ca 40 minuter eller tills de fått färg och är klara,

Step 2

Häll vatten, vin, honung, tomatpuré och buljongtärningarna i en kastrull, låt allt koka upp och dra ner värmen och låt det på svag värme reducera ner till hälften. Häll sedan i grädden och låt det puttra ihop tills du får en såsig konsistens, smaka av och håll såsen varm

Step 3

Smält smöret i en panna och stek löken tillsammans med rabarbern, låt allt bli mjukt avsluta med att salta lite.

Step 4

Skiva kotletten så du har 8 stycken skivor, stek dessa i lite smör så att de får en gyllenbrun yta, salta och peppra.

Step 5

Lägg sedan upp sallad på ett fat eller tallrik, lägg sedan potatisen på med två stycken noisetter, dela upp löken ovanpå och slå den goda såsen på och servera direkt.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: