Foliebakad torskrygg med tomat, champinjon, äpple och ädelost

2014-05-31
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

En trevlig rätt som är skön att ta till när köket inte lockar och du vill göra något festligt och enkelt, ett härligt paket med torsk och massa godsaker som passar att lägga på grillen eller i ugnen.

Ingredients

  • 4 st Portionsbitar ryggbit av torsk
  • 8 st Champinjoner (tvättade)
  • 8 st Cocktailtomater
  • 1 st Rött äpple (skivat i halvmåne utan kärnhus)
  • 100 gr Ädelost lite mildare
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 4 ark Aluminiumfolie
  • 900 gr Färskpotatis (tvättade)

Method

Step 1

Tänd grillen eller sätt ugnen på 220°

Step 2

Lägg torskbitarna på 4 folieark, salta och peppra, smula ädelosten på, lägg på äpplena och placera tomaterna samt champinjonerna bredvid, toppa med en kvist oregano

Step 3

Vik ihop paketen ordentligt, sätt på potatisen som ska koka i ca 25 - 30 minuter.

Step 4

Lägg foliepaketen på grillen och sätt på locket eller lägg in dem i ugnen, låt dem sedan stå där i ca 20 minuter.

Step 5

Häll av vattnet av potatisen och servera med paketen som gästerna får öppna själv för att kunna njuta av dofterna..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: