Från grillen en lime och örtdoftande karré med melonsalsa och rostade rotsaker

2012-07-21
  • Servings : 6
  • Prep Time : 45m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 1:15 h

Idag så såg jag något på facebook som jag tänkte att jag kunde ta efter lite, det var karréns marinad med örter och lime som jag visserligen anpassade efter vad som fanns i mitt skafferi men inspirerad vart jag.

Ingredients

  • 800gram Potatis (tvättad och skuren i halvmånar)
  • 300gram Morötter (i sneda slantar)
  • Rapsolja
  • Salt
  • ----------
  • 6st skivor Karrée
  • 1st Lime
  • 8st Salvia blad
  • 1st Kvist rosmarin
  • 1,5cm Chili Finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • -----------
  • 1st Galia Melon (i tärningar)
  • 1st Tomat (hackad
  • 1cm Chili finhackad)
  • 10ml Vittvinsvinäger
  • 15ml Rapsolja
  • Örtsalt

Method

Step 1

Lägg potatis samt morötter i en plåt med lite olja

Step 2

Ställ i ugnen på 220° i ca 25 minuter

Step 3

När dom fått färg och är klara ta ur och salta

Step 4

Vänd försiktigt allt och servera

Step 5

-----------

Step 6

Dela limen och pressa den i en bunke och lägg i limen

Step 7

Riv i salvia och rosmarin i bunken samt ha i chilin

Step 8

Lägg i Karré skivorna, salta och peppra

Step 9

Vänd runt lite och låt stå i rumstemperatur en stund

Step 10

Lägg på grillen och grilla, pensla gärna under tiden med marinaden som är kvar

Step 11

----------

Step 12

Blanda ihop melon, tomat, chili och blanda med vinäger samt olja

Step 13

Smaka av med örtslatet och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: