Fransk dragonkyckling med enkel ratatouille och grillad brieost

2012-08-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 1:10 h

Kyckling är populärt hemma om man frågar dottern som bestämde kyckling i butiken idag, själv så fyllde jag på med ratatouill och en brie ost till.

Roligt om namnet ratatouille är att det kommer från franskans touiller, som betyder ”att röra om” , och för övrigt så serverade jag rostad potatis till som jag har ett eget recept till här

Ingredients

  • 6st Kycklingfiléer
  • 1dl Röttvin
  • 30ml Fransk senap
  • 5ml Dragon (hackad eller torkad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3st Vitlöksklyftor (pressade)
  • ----------
  • 1st Aubergine (i bitar)
  • 2st Tomater (i klyftor)
  • 1st Gul lök (i klyftor)
  • 3st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 1st Röd paprika (i bitar)
  • Salvia
  • Olja
  • Salt
  • Svart peppar
  • 15ml Vitvinsvinäger
  • -----------
  • 1st större brieost
  • ----------

Method

Step 1

Blanda vin, senap, dragon, vitlök, salt och peppar ordentligt, vänd kycklingen i marinaden och grilla.

Step 2

Pensla överbliven marinad på då och då, när kycklingen nått 70° är den klar att serveras

Step 3

----------

Step 4

Värm upp olja i en panna och lägg i lök samt vitlök, stek den lite grann, lägg sedan i aubergin och låt den bli lite mjuk

Step 5

Sedan lägger man i paprika och tomater som ska mjukna lite, slå på vinägern och fräs en liten stund

Step 6

Smaka av med salt och peppar

Step 7

-----------

Step 8

Brieosten grillar man hel var försiktig så inte "skalet" går sönder, den är klar när den är mjuk.

Step 9

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Grönsaksbiffar med ingefärsspetsad tomatsås, sesamrostad majs och mathavre med grönt

  • Fläskkotlett i långkok med chorizo, vin, honung och rosmarin

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: