Fransk dragonkyckling med enkel ratatouille och grillad brieost

2012-08-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 1:10 h

Kyckling är populärt hemma om man frågar dottern som bestämde kyckling i butiken idag, själv så fyllde jag på med ratatouill och en brie ost till.

Roligt om namnet ratatouille är att det kommer från franskans touiller, som betyder ”att röra om” , och för övrigt så serverade jag rostad potatis till som jag har ett eget recept till här

Ingredients

  • 6st Kycklingfiléer
  • 1dl Röttvin
  • 30ml Fransk senap
  • 5ml Dragon (hackad eller torkad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3st Vitlöksklyftor (pressade)
  • ----------
  • 1st Aubergine (i bitar)
  • 2st Tomater (i klyftor)
  • 1st Gul lök (i klyftor)
  • 3st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 1st Röd paprika (i bitar)
  • Salvia
  • Olja
  • Salt
  • Svart peppar
  • 15ml Vitvinsvinäger
  • -----------
  • 1st större brieost
  • ----------

Method

Step 1

Blanda vin, senap, dragon, vitlök, salt och peppar ordentligt, vänd kycklingen i marinaden och grilla.

Step 2

Pensla överbliven marinad på då och då, när kycklingen nått 70° är den klar att serveras

Step 3

----------

Step 4

Värm upp olja i en panna och lägg i lök samt vitlök, stek den lite grann, lägg sedan i aubergin och låt den bli lite mjuk

Step 5

Sedan lägger man i paprika och tomater som ska mjukna lite, slå på vinägern och fräs en liten stund

Step 6

Smaka av med salt och peppar

Step 7

-----------

Step 8

Brieosten grillar man hel var försiktig så inte "skalet" går sönder, den är klar när den är mjuk.

Step 9

Print Friendly
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Grönsaksbiffar med ingefärsspetsad tomatsås, sesamrostad majs och mathavre med grönt

  • Fläskkotlett i långkok med chorizo, vin, honung och rosmarin

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
-Pierre Daninos
%d bloggare gillar detta: