Fransk potatissallad

2012-04-15
  • Servings : 6
  • Prep Time : 40m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 60m

En mattiggare sallad som passar till smakrikt kött som vilt eller välkryddat kött, kom ihåg att låta den dra lite innan den serveras bäst blir den om man gör den dagen innan.

Fransk potatissallad

– 1kg Färskpotatis, kokas och delas
– 1st Liten påse salladsmix
– 1/3 st Honungsmelon i tärningar
– 1st Ask cocktailtomater delad på mitten
– 1/2st Gurka i bitar
– 3st Äggulor
– 20ml Senap
– 10ml Vittvinsvinäger
– 3dl Rapsolja
– 3st Klyftor vitlök pressad
– Salt
– Vitpeppar
– Dragon

1. Blanda en dressing först där man rör ihop äggula, senap och vinäger ordentligt
2. Slå på olja sakta under omrörning, när all olja är i smaksätter man med vitlök, salt, peppar och dragon.
3. Blanda först potatisen med dressingen
4. Sedan blandar man potatisen med resten av grönsakerna och sist med salladsmixen
5. Låt dra i minst 1h.. servera

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Patric´s heta kräm

  • Rostad potatissallad i krämig hovmästarsås till gravad laxen

  • Bulgur med mozzarella och citronfrästa grönsaker

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: