Fyllda nötrullader med en lök och champinjongräddsky samt ett potatistorn

2014-11-27
  • Servings : 4
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Ett trevligt vardagsrecept som inte tar allt för lång tid att laga till, vi gör läckra fyllda nötrullader som får puttra i en gräddsky med lök och champinjoner.

Även om det är grädde i detta recept så är det inte i en mängd som gör det onyttigt, och var noga med att det är riktig grädde och ingen “låtsas” variant.

Ingredients

  • 8 st Skivor skivad ytterlår
  • 8 st Skivor parmesanost
  • 100 gr Champinjoner (skivade)
  • 1 st Gul lök (tunt klyftad)
  • 100 gr Cocktailtomater (klyftade)
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Vatten
  • 30 ml Balsamicovinäger
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja
  • 4 st Bakpotatisar (skivade)

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225° och lägg ut den skivade potatisen på en plåt med lite olja i botten, ställ in plåten i ugnen och låt den stå i ca 30 minuter tills den fått färg och är klar.

Step 2

Lägg ut de skivade ytterlåren på bänken, salta och peppra, lägg en skiva parmesan på, en skivad champinjon och en klyfta lök

Step 3

Vik sedan först ihop kötet och rulla sedan en rullad

Step 4

Värm en panna med lite olja i och lägg i rulladerna som ska få färg runt om, låt de ligga tätt så att de inte rullar upp, sig salta och peppra.

Step 5

Lägg sedan i resten av champinjonerna och löken, låt det fräsa lite och slå på grädde, vatten och balsamvinäger.

Step 6

Lägg på ett lock och låt det puttra i ca 20 minuter, smaka av skyn med salt och svart peppar.

Step 7

Lägg på en cocktailtomaterna som bara ska bli ljumna.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
-Laurence Olivier
%d bloggare gillar detta: