Grillad aprikosspetsad pannbiff med en kryddig fetaostyoghurt och marinerad rödlök

2012-07-02
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:15 h

Idag så var det dags för favoriten på grillen när jag bestämmer mig för att grilla smakrika pannbiffar, dagen till ära så vart den en ny variant med lite annorlunda gosaker i som aprikoser och rödlök. Till den serverar jag en härlig yoghurt med fetaost och lite stuns samt jag marinerade lite rödlök, och passar på att grilla några tomater med biffarna samt rostar potatis i ugnen.

Grillad aprikos spetsad pannbiff

– 800gram Färs
– 80gram Torkade aprikoser hackad
– 1/2st Rödlök finhackad
– 4st Vitlöksklyftor pressade
– 30ml Rödvinsvinäger
– 30ml Tomatpuré
– Salt
– Svartpeppar

1. Blanda ihop aprikos, lök, vitlök, tomatpuré, vinäger, salt och svartpeppar, låt det dra i ca 20 minuter så att aprikoserna blir lite mjukare
2. Blanda i färsen och provstek en bit
3. När dom smakar bra så forma biffar och lägg på grillen.. Lägg upp och servera

Fetaostyoghurt

– 3dl Yoghurt typ turkisk eller grekisk
– 80gram Fetaost sm
– Lite efter smak starka såsen eller färdig stark sås typ sambal olek
– Några blad Koriander hackad
– Salt

1. Blanda ihop samtliga ingredienser och smula i fetaosten
2. Rör om ordentligt men låt det vara lite bitar av fetan
3. Smaka av och servera

Marinerad rödlök

– 1,5st Rödlök tunt skivad
– 15ml Rödvinsvinäger
– 15ml Olivolja
– 3st Myntablad strimlade
– Salt
– Svart peppar

1. Blanda ihop samtliga ingredienser
2. Låt dra en lite stund
3. Innan servering sila bort vätskan.. servera sedan

Rostad potatis

– 900gr Potatis skivad i halv centimeter tjocka skivor
– Rapsolja
– Salt
– Svart peppar

1. Lägg potatisen på en plåt med lite olja
2. Stoppa in i ugnen på 225grader i ca 35 minuter
3. Ta ur potatisen när den fått en gyllene brun färg och är klar
4. salta och vänd…servera

Övrigt

– Ett gäng tomater som grillas med biffarna

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.
-HC Andersen
%d bloggare gillar detta: