Grillad biff med vitlöksstekta champinjoner, rödvinssås och västerbottenost fylld potatis

2012-09-28
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

En lite halvt klassisk middag med grillad biff och rödvinssås och ganska klassiska champinjoner, det är den fyllda potatisen som sticker ut lite och gör det lite annorlunda.

Ingredients

  • 6 st Skivor Biff
  • 350 gr Champinjoner (i klyftor)
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 1 pkt med Sopp eller grytgrönsaker gärna med rödbetor i som ger läcker färg(i bitar)
  • 3 - 4 dl Rött vin
  • 5 dl Vatten
  • 15 ml Tomatpure
  • 10 ml Maizena
  • Vitpeppar
  • 6 st Stora potatisar
  • 1 dl Grädde
  • 150 gr Västerbottenost (grovriven)
  • 1 st Gul lök ( finhackad)
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Börja med att baka av dom stora potatisarna i ugnen på 190° i ca 35 - 45 minuter

Step 2

Fräs nu soppgrönsakerna i en kastrull med lite olja så att dom börjar få färg, lägg i tomatpuren och fräs lite

Step 3

Slå på vin samt vatten och låt det sedan puttra, det ska bli ca hälften i vätske mängd

Step 4

Dela potatisarna längs med och gröpa ur dom men spara lite vägg, mosa den potatisen du gröpt ur och blanda den med löken, osten, grädde, salt och svartpeppar

Step 5

Smaka av och lägg tillbaka fyllningen i potatishalvorna, ställ dom i ugnen på 220° i ca 20 - 25 minuter

Step 6

Sila ur grönsakerna ur såsen och häll i maizenan utrörd i lite vatten tills du får en bra konsistens, smaka av med salt och peppar

Step 7

Fräs champinjonerna och vitlöken i lite olja, salta och smaka av

Step 8

Grilla eller stek biffarna och krydda dom bara enkelt med salt och peppar

Step 9

Nu är det bara att njuta av allt gärna med en trevlig sallad

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: