Grillad chili och vitlöksmarinerad kycklingfilé med sval citronyoghurt med gräslök

2012-04-15
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Jag tycker att till kyckling passar citron väldigt bra speciellt om man ger den lite heta från chili också, så dagens middag fick bli en kycklingfile med sval citronyoghurt. En enkel rätt som man gör snabbt men som innehåller massa smak, den fungerar bra att göra vid grillen eller inne vid spisen. Jag passade även på att grilla lite halloumi och några skivor citron som blir snyggt, det fick även bli lite vanligt ris till denna smarriga rätt.

Chili och vitlöksmarinerad kycklingfilé

– 1kg Kycklingfilé delad en gång längs med
– Chili efter smak finhackad
– 3st Vitlöksklyftor pressade
– 1/2 Citron pressad
– Salt

1. Lägg kyckligen i en bunke
2. Pressa citronen över och lägg i chili, salt och vitlök, vänd kycklingen i marinaden ordentligt.
3. Lägg kycklingen på grillen eller i stekpanna… Servera

Sval citronyoghurt med gräslök

– 3dl Yoghurt
– 1dl Gräslök hackad
– 15ml Flytande honung
– Salt

1. Blanda alla ingredienser
2. Smaka av med salt och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: