Grillad fläskkarré & grönsaker med coleslaw samt äpplerostad potatis

2012-05-01
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 60m

Idag så är det en fantastisk vårdag och att inte utnyttja grillen skulle vara konstigt, dags att använda nummer två av de svenska karré bitarna som jag köpte innan helgen.

Sist vart det en helgrillad variant och nu får det bli i skivor, konstaterar att jag är lite kort på potatis efter att ena sonen lagade mat igår men det räddas upp på ett förträffligt sätt.

Är det något som passar till fläskkött så är det äpple tycker jag så varför inte köra det med potatisen för att skapa ett trevligt tillbehör, skippar även såsen till utan ser till att grilla karrén saftig och gör en lätt coleslaw till.

Coleslaw

– 1/2 vitkålshuvud tunt strimlat
– 4dl Yoghurt
– 0,5dl Senap
– 10ml Vinäger
-15ml Flytande honung
– Örtsalt

1. Blanda Yoghurt, senap, honung, vinäger och salt
2. Häll dressingen på vitkålen och knåda in den ordentligt med vitkålen
3. Smaka av låt sedan stå i minst 30 minuter servera sedan (blir ännu bättre dag 2)

Roligt att veta: Termen uppkom 1794 från holländskans “koolsla” som betyder kålsallad. Den kallades först “cold slaw” fram till 1860-talet då betydelsen att “cole” avsåg “kål” återupptäcktes.

Äpplerostad potatis

– 800gram potatis tvättad och i bitar
– 3st lite mindre äpplen i klyftor
–  Oliv olja
– Salt
– 10ml Äpplecidervinäger

1. Sätt ugnen på 225°
2. Lägg potatisen på en plåt med lite olja, ställ in i ugnen och kör i ca 15 minuter.
3. Ta ur plåten vänd potatisen, salta och slå på lite vinäger samt äppleklyftorna och ställ tillbaka plåten i ugnen
4.  Låt den stå där i ca 10 minuter till, eller tills äpplen och potatis fått färg och mjuknat
5. Ta ut och servera..

Grillad fläskkarré och grönsaker

 

– 1kg Svensk fläskkarré i skivor
– 0,5dl Soya
– 0,5dl Ketchup
– 0,5dl Vatten
– 30ml Balsamvinäger
– 3st Vitlöksklyftor pressade
– Svartpeppar
– 3st Paprikor
– 2st Gula lökar

1. Blanda marinaden ordentligt och lägg i köttet, skala löken och ta ur kärnhuset i paprikan.
2. Värm upp grillen ordentligt och lägg på köttet samt dom hela grönsakerna, vänd då och då och pensla köttet med marinaden och grilla tills köttet når ca 68°, grönsakerna ska ha fått fin färg och mjuknat
3. Låt köttet vila i några minuter innan servering, dela dom saftiga grönsakerna och servera allt..

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Osten fullbordar en god middag, men den kan också uppväga en dålig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: