Grillad fläskkarré med Jack Daniels glaze, corn on cob, husets coleslaw och texas styled klyftad potatis

2012-07-13
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:30 h

Dagens middag började redan i tanken igår när jag hittade en flaska med en skvätt Jack Daniels Whisky i, jag tycker tyvärr inte om att dricka den men tyckte att den borde passa på något sätt i maten.

Efter lite letande på nätet så hittade jag en spännande glaze som jag bestämde mig för att testa, receptet är ett typiskt Amerikanskt recept som jag förstod kommer från en större amerikansk restaurang kedja men jag har översatt och gjort om det lite för min smak.

Coleslaw receptet hittar man här

Corn On Cob receptet hittar man här

Ingredients

  • 15 ml Lökpulver
  • 15 ml Vitlökspulver
  • 5 ml Tabasco sauce
  • 2,5 dl Ananas juice
  • 1 dl Jack Daniels (eller någon annan Whisky)
  • 60 ml Flytande honung
  • 30 ml Köttfond
  • 15 ml Worcestershire sauce
  • -----------
  • 900gram potatis tvättad och i klyftor
  • Paprika pulver
  • Pepparmix
  • Cayennepulver
  • Salt
  • Vitlökspulver
  • ----------
  • 6st rejäla Svenska karré skivor
  • Jack Daniels glazen från ovan
  • Salt

Method

Step 1

Blanda ihop lökpulver, vitlökspulver, tabasco, ananas juice, jack daniels, flytande honung, fond och worcestershire i en kastrull

Step 2

Koka upp och låt puttra i minst 15 minuter, tills det fått en trögare konsistens

Step 3

Ta av plattan och låt svalna lite innan användning, fungerar som en glaze på köttet men även som en sås om man vill. (Resterna av glazen sparar du i kylen)

Step 4

-----------

Step 5

Lägg potatisen på en oljad plåt och stoppa den i ugnen på 220°

Step 6

Låt den stå där i ca 25 minuter och ta ut den när den är klar

Step 7

Blanda paprikapulver, pepparmix, salt, vitlökspulver och lite cayenne och ha dom på potatisen

Step 8

Vänd allt med lite olja och smaka av

Step 9

-----------

Step 10

Salta det rumstempererade köttet

Step 11

Lägg karrén över glöden och grilla köttet nästan klart

Step 12

Pensla glazen på köttet och vänd det mot glöden så det får "bränna" fast lite

Step 13

Gör lika dant med andra sidan

Step 14

När köttet är klart pensla lite till och lägg upp det

Örvrigt

– Paprika för lite färg fick det bli idag

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
-Douglas Adams
%d bloggare gillar detta: