Grillad flankstek med krämig tomat & avokadosallad med valnötter

2016-06-09
  • Servings : 5
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:05 h

Jag hävdar att det är få saker som slår smaken av mat som kommer från grillen, sedan spelar det ingen roll om det är några trevliga grönsaker, kött, fisk eller något annat spännande.

Här kommer lite inspiration till grillen i form av den ganska nya köttdetaljen i Sverige flankstek, denna serverar vi med färskpotatis och sparris som vi grillar och serverar med en läcker sallad med tomat och avokado.

Ingredients

  • 700gr Flankstek
  • 1 dl Chilisauce
  • 1 msk Grillkrydda
  • 1 msk Rapsolja
  • 3 st Tomater (tärnade)
  • 2 st Avokado (i bitar)
  • 0,5 st Gul lök (fin hackad)
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 1 dl Valnötter
  • Salt
  • Svart peppar
  • 800 gr Färskpotatis
  • 2 knippe Grön sparris
  • 1 dl Riven parmesan
  • Olivolja av bra kvalitet

Method

Step 1

Börja med att koka potatisen som ska bli nästan klar när du tar upp den, tänd grillen så du år rätt glöd.

Step 2

Blanda tomaterna med avokadon och löken, smaka av med salt och svartpeppar, avsluta med att vända i valnötterna. lått allt stå i rumstemperatur tills servering.

Step 3

Blanda en marinad med chilisauce, grillkrydda, olja, och jobba in marinaden på köttet.

Step 4

Dela potatisarna på hälften och pensla med lite olja

Step 5

Grilla sedan potatis och sparris så den blir klar, lägg den åt sidan på grillen och grilla flanksteken tills den når en temperatur på ca 55° var försiktig så den inte blir för klar då den gärna blir tråkig och seg då. Ta bort flankstenen från grillen och låt den vila i ca 5 minuter, skiva upp den tunt och servera med grönsakerna med lite salt och några stänk olivolja på, salladen på sidan och den rivna parmesanosten på toppen.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: