Grillad korv, tomatsalsa och sallad med grillade grönsaker

2012-05-06
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Idag så vart jag väldigt sugen på grillad korv men när det kommer till korv vill jag gärna ha goda tillbehör till, så det fick bli en läcker hemlagad tomatsalsa med en sallad som jag toppar med lite grillade grönsaker i.

Vad det gäller korven så gjorde jag den inte själv men jag valde en korv som jag tyckte verkade god och som hade lite smak, så det är du som väljer just din favorit vad det nu är med smak, utan smak, stark, mild bara det inte är en hot dog.

Till serverade jag även lite klyftpotatis, som jag gör i ugnen samtidigt som grill och salsa blir färdig.

Grillad korv

Har jag inget recept på utan använd så många som du tror går åt av din favorit korv, picka två små hål i korven innan du grillar så att den inte spricker.

Tomatsalsa

– 7st Tomater tärnade
– 1st Gul lök hackad
– 3st Vitlöksklyftor
– Några cm Rödchili (efter smak)
– 8ml Vittvinsvinäger
– 10ml Honung
– Salt
-Svart peppar
– 7dl Vatten
– 1gr Maizena

1. Lägg i tomat, lök, chili och vatten i en kastrull
2. Sätt den på en platta och låt den puttra tills den är ca 4dl kvar i grytan
3. Lägg i vinäger, honung, salt och svart peppar, koka 5 minuter till
4. Blanda maizenan med lite vatten, häll i grytan och låt det få rätt konsistens
5. Smaka av och servera.. Den här går kanon att äta kall och fungerar som en alround sås att ha i kylskåpet

Sallad med grillade grönsaker

– 150gram Salladsmix sköljd
– 1ask Coktailtomater i halvor
– 1ask Sugarsnaps ta bort ändan och dela i halvor
– 2st Morötter skalade och grovrivna
– 1msk Pesto finns recept i bloggen om man vill göra själv
– 30ml Olivolja
– 1ask Grön mini sparris
– 1st Röd paprika

1. Blanda salladsmix, coktailtomater, sugarsnaps och morötter
2. Blanda pesto med olivoljan och häll på sallads blandningen
3. Grilla sparrisen och paprikan hel, tills det mjuknar och får färg
4. När det är klart dela sparrisen två gånger och paprikan strimlar man
5. Lägg det i salladsblandningen och vänd försiktigt
6. Servera

Klyftpotatis

– 900gram Potatis i klyftor
– Olja
– Salt
– Svart peppar

1. Lägg potatisen på en plåt med lite olja i botten, och ställ i varm ugn på 225grader i ca 25 minuter
2. Ta ut och vänd potatisen efter halva tiden, när potatisen fått färg och är klar ta ut den ur ugnen
3. Salta, peppra och vänd i lite olja .. servera

Print Friendly
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korvgubbes problembarn: vurstingar.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: