Grillad kotlett med currystek ris och sval örtsås

2013-04-07
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 55m

Kvällens middag med lite sköna influenser från det asiatiska köket med currystekt ris som har lite lagom hetta, till det en sval sås med sköna örter och en väldigt enkel grillad kotlett.

Ingredients

  • 5 dl Kokt ris
  • 1 st gul lök (hackad)
  • 1 st Äpple (tärnat)
  • 1 st Paprika i valfri färg (tärnad)
  • 1/3 Gurka (kvartar)
  • 2 cm Röd chili (finhackad)
  • 15 - 20 ml Currypasta
  • 20 ml Brun farin
  • 30 ml Fish sauce
  • 1,5 dl Yoghurt typ turkisk
  • 1,5 dl Creme fraiche
  • Körvel
  • Lite mynta
  • Dragon färsk hackad
  • Salt
  • Svart peppar
  • 6 st Kotletter skivade (med eller utan ben)
  • Raps olja

Method

Step 1

Värm upp en stor panna med rapsolja i och häll i curry pastan och fräs det snabbt, lägg sedan i alla grönsakerna och fräs dem mjuka

Step 2

Lägg i riset och låt det steka en stund och bli varmt, häll i fish sauce samt farin och vänd ordentligt och smaka sedan av med salt samt svart peppar

Step 3

Blanda creme fraiche och yoghurten med basilika, körvel och lite mynta smaka av med salt

Step 4

Grilla kotletterna med lite salt och peppar på bara, servera sedan med det goda riset och den kalla såsen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: