Grillad kotlett på längden med syrlig sås, rostad potatis och chevregratinerad portabello

2016-08-22
  • Servings : 5
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 60m

Här låter vi såsen med en härligt frisk syrlighet vara huvudnumret till det vi serverar från grillen, vi styckar en svensk kotlett på längden och ger den en härlig rubb innan den läggs på grillen. Till det rostas det potatis tillsammans med lite blomkål, lök och röd paprika, samt en portabello som gratineras på grillen med Chevré med lite honung på toppen.

Ingredients

  • 600 gr Kotlettrad utan ben (delad på längden i 5 delar)
  • 0,5 dl Amerikansk rubb
  • 2 st Tomater
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 0.5 msk Honung
  • 1 msk Tomatpuré
  • 5 st färska Basilika blad
  • 2,5 dl Creme fraiche
  • Salt
  • Svart peppar
  • 2 st Portabello
  • 100 gr Chevré
  • 1 msk Honung
  • Rapsolja

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt ugnen på 225¯

Step 2

Gnid in de långa kotletterna i rubb och låt det vila lite

Step 3

Mixa tomaterna tillsammans med vitlök, basilika, tomatpuré, 0,5 msk honung, när du fått en sås lägg i crème fraichen och mixa ihop allt till en sås, smaka av med salt och lite svartpeppar

Step 4

Lägg potatisen på en plåt med blomkål, lök och paprikan, vänd allt med lite rapsolja. Ställ in plåten i ugnen i ca 25 minuter, vänd försiktigt ett par gånger under tiden. Ta ut plåten när allt fått en fin färg, salta och servera

Step 5

Lägg portabellon med översidan neråt, skiva Chevrén och lägg den på svampen, ringla honungen ovanpå, Lägg sedan portabellon på grillen ovanpå glöden och grilla undersidan i ca 2-3 minuter, lägg den åt sidan på indirekt värme.

Step 6

Grilla sedan kotletterna på glöden så de får fin färg runt om, stäng gärna locket under tiden som du grillar. När de fått färg runt om lägg dem på indirekt värme med portabellon och låt allt gå klart, chévren på portabellon ska gärna få lite färg.

Step 7

Servera sedan allt snyggt upplagt och glöm inte såsen till 😉

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Maten kan ha en viss bismak av KÄRLEK!!
-Okänd
%d bloggare gillar detta: