Grillad kotlettrad, tomat och paprikasalsa samt rostade rotsaker med hasselnötter

2015-11-25
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 1:10 h

En läcker svensk kotlett som vi grillar hel för att behålla saftigheten i den, till det serverar vi en läcker och enkel tomatsalsa med paprika och lite mynta samt rotsaker som vi rostar med härliga hasselnötter.

Det går utmärkt att grilla kotletten i ugnen också 😉

Ingredients

  • 800 gr Svensk hel kotlett
  • 1 dl Chili sauce
  • 3 msk Vatten
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • 5 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Gul paprika (i bitar)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 msk Vittvinsvinäger
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 1 msk färsk Mynta (Strimlad)
  • 700 gr små Potatisar (delad i mitten)
  • 500 gr Morötter (klyftade i dm långa bitar)
  • 2 dl Hasselnötter
  • Rapsolja
  • Salt

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt ugnen på 200°

Step 2

Lägg tomater, vittvinsvinäger och tomatpuré i en kastrull och låt den puttra tills du fått en tjockare sås av allt, lägg i paprikan och myntan, smaka av med salt och låt salsan vila till servering

Step 3

Lägg potatisen på en oljad plåt med morötter och hasselnötter, salta och peppra, vänd försiktigt och ställ i ugnen i ca 25 minuter till potatisen fått färg och är färdig

Step 4

Blanda chilisauce med vatten och 1 msk rapsolja, salta och peppra lite, pensla köttet ordentligt.

Step 5

Grilla köttet först så det får färg och låt det sedan gå klart på indirekt värme under ett lock på grillen, vill du göra köttet i ugnen stek det först runt om i en vanlig panna eller grillpanna och ställ det i ugnen.. köttet ska nå en innertemperatur på 70°

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: