Grillad kotlettrad, tomat och paprikasalsa samt rostade rotsaker med hasselnötter

2015-11-25
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 1:10 h

En läcker svensk kotlett som vi grillar hel för att behålla saftigheten i den, till det serverar vi en läcker och enkel tomatsalsa med paprika och lite mynta samt rotsaker som vi rostar med härliga hasselnötter.

Det går utmärkt att grilla kotletten i ugnen också 😉

Ingredients

  • 800 gr Svensk hel kotlett
  • 1 dl Chili sauce
  • 3 msk Vatten
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • 5 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Gul paprika (i bitar)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 msk Vittvinsvinäger
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 1 msk färsk Mynta (Strimlad)
  • 700 gr små Potatisar (delad i mitten)
  • 500 gr Morötter (klyftade i dm långa bitar)
  • 2 dl Hasselnötter
  • Rapsolja
  • Salt

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt ugnen på 200°

Step 2

Lägg tomater, vittvinsvinäger och tomatpuré i en kastrull och låt den puttra tills du fått en tjockare sås av allt, lägg i paprikan och myntan, smaka av med salt och låt salsan vila till servering

Step 3

Lägg potatisen på en oljad plåt med morötter och hasselnötter, salta och peppra, vänd försiktigt och ställ i ugnen i ca 25 minuter till potatisen fått färg och är färdig

Step 4

Blanda chilisauce med vatten och 1 msk rapsolja, salta och peppra lite, pensla köttet ordentligt.

Step 5

Grilla köttet först så det får färg och låt det sedan gå klart på indirekt värme under ett lock på grillen, vill du göra köttet i ugnen stek det först runt om i en vanlig panna eller grillpanna och ställ det i ugnen.. köttet ska nå en innertemperatur på 70°

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
No one is born a great cook, one learns by doing.
-Julia Child
%d bloggare gillar detta: