Grillad kycklingfilé med grönsaker och en yoghurt med lime och fetaost

2013-05-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

En enkel vardags grillning med kyckling som grillas samtidigt med lite goda grönsaker, i köket rostar man lite potatis och gör en läcker kall yoghurtsås.

Receptet på rostad potatis är här.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfilé (delad längs med)
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Paprika
  • 100 gr Fetaost
  • 3 dl Yughurt
  • 10 ml Olivolja
  • 10 ml Flyttande honung
  • 1/2 st Lime (Pressad)
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Börja med att blanda den kalla såsen så den hinner dra lite, ta yoghurten, olivolja, honung samt lime och blanda ihop det, smula sedan i fetaosten och blanda ordentligt, avsluta med att smaka av ed svart peppar och salt

Step 2

Gör den rostade potatisen enligt receptet i länken ovan

Step 3

Kycklingen kryddas med salt och svart peppar, och läggs sedan på grillen tillsammans med den hela zucchinin och paprikan

Step 4

När kyckling och potatis är klart, skiva upp grönsakerna och salta dem lite, servera allt med den kalla såsen och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: