Grillad kycklingfilé med grönsaker och en yoghurt med lime och fetaost

2013-05-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

En enkel vardags grillning med kyckling som grillas samtidigt med lite goda grönsaker, i köket rostar man lite potatis och gör en läcker kall yoghurtsås.

Receptet på rostad potatis är här.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfilé (delad längs med)
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Paprika
  • 100 gr Fetaost
  • 3 dl Yughurt
  • 10 ml Olivolja
  • 10 ml Flyttande honung
  • 1/2 st Lime (Pressad)
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Börja med att blanda den kalla såsen så den hinner dra lite, ta yoghurten, olivolja, honung samt lime och blanda ihop det, smula sedan i fetaosten och blanda ordentligt, avsluta med att smaka av ed svart peppar och salt

Step 2

Gör den rostade potatisen enligt receptet i länken ovan

Step 3

Kycklingen kryddas med salt och svart peppar, och läggs sedan på grillen tillsammans med den hela zucchinin och paprikan

Step 4

När kyckling och potatis är klart, skiva upp grönsakerna och salta dem lite, servera allt med den kalla såsen och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: