Grillad rapsgriskarré med krämig sallad med rostad potatis och grillade grönsaker

2013-04-05
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Den trevliga rapsgrisen där grisarna utfodras med rapsfoder är ett smakligare och  lite lyxigare kött, jag grillade mina karréskivor och serverar dem med en läcker varm sallad med rostad potatis och grillade grönsaker.

Här väljer jag att grilla grönsakerna hela på grillen och dela dom efteråt och blanda salladen, så se till att göra alla förberedelser innan så att det flyter på när det är grillat.

Ingredients

  • 6 st Karréskivor (gärna rapsgris)
  • 10 ml Balsamvinäger
  • 10 ml Rapsolja
  • 5 ml Vitlökspulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 900 gr Potatis (klyftor)
  • 1 st Gul paprika (urtagen)
  • 1 st Röd paprika (urtagen)
  • 2 små Gula lökar (skalad)
  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • 1 dl Vatten
  • 3 Vitlöksklyftor (pressad)
  • 1 cm Röd chili (finhackad)
  • 0,5 dl Finriven parmesanost
  • 15 ml Vittvinsvinäger
  • 15 ml Rapsolja
  • Några nävar salladsmix

Method

Step 1

Först blandar man krämen till potatis och grönsakerna genom att blanda yoghurt, 1 dl vatten, vinäger, 15 ml olja, vitlök, chilin och parmesanen ordentligt smaka av med salt och svart peppar

Step 2

Sätt på ugnen på 220° och sedan blandar vi ihop en liten marinad som vi penslar på köttet när vi grillar, det gör vi genom att blanda balsamvinägern med 10 ml olja och 0,5 dl vatten blanda i vitlökspulver, salt och svart peppar

Step 3

Nu stoppar man in potatisen i ugnen med lite olja och förbereder sig för att gå ut och grilla, börja med att grilla grönsakerna som tar lite tid

Step 4

Lägg köttet på grillen och pensla på marinaden, grilla det tills det är klart

Step 5

Nu skär man upp paprikan i strimlor, löken i klyftor och blandar i krämen, salta potatisen och blanda i den också smaka av

Step 6

Lägg salladsmixen i botten på ett fat, lägg på potatisen och grönsakerna och servera med den härliga grillade karrén.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Grönsaksbiffar med ingefärsspetsad tomatsås, sesamrostad majs och mathavre med grönt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: