Grillad salsicca med en krämig dragon och vin doftande pasta

2013-07-16
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Här är en somrig  pastarätt med en grillad Italiensk korv till (salsiccia), rätten är snabb och väldigt fräsch passande en solig sommarkväll med ett glas gott vin till.

Jag valde att använda en färsk Italiensk salsicca med mycket högt köttinnehåll, pastan jag använde var en trevlig större rörformad som Paolo Roberto ligger bakom.

Ingredients

  • 6 portioner god Salsicca eller liknande
  • 500 gr Stor färskpasta, pröva gärna Paolos stora rör
  • 1/2 st Gul lök (hackad)
  • 1/2 cm Röd chili (finhackad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
  • 30 ml Tomatpuré
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Vitt vin
  • 1 - 2 st Grönsaksbuljong tärning, gärna ekologisk
  • Färsk dragon hackad
  • Svart peppar
  • Salt
  • Olivolja
  • 100 gr Parmesan att hyvla på

Method

Step 1

Tänd grillen, sätt på saltat pasta vatten och börja med såsen genom att fräsa gul och vitlöken i lite olja, när den fått färg fräs med tomatpurén lite och slå på vinet

Step 2

Låt vinet koka i två minuter slå sedan på grädden, buljongtärning samt dragon och låt det puttra till det får sås konsistens smaka av med salt och svart peppar

Step 3

Grilla korven och koka pastan lite kortare tid än angivet, när pastan kokat klart slå av vattnet och vänd försiktigt ner den i såsen

Step 4

Låt pastan puttra lite med såsen och när den är "al dente" servera den med korven, hyvlad parmesan, svart peppar och en kvist dragon

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Rödbetsbiffar med avocadosalsa och frästa paprikor i balsamico vinägrett

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: