Grillad soyamarinerad kycklingklubba med nötig bulgur och vitlökstomatsky

2015-05-29
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Idag så har jag varit hos i butiken till vår lokala kycklinguppfödare i Västerås Hagby gård där jag hittade härliga färska kycklingklubbor, dessa marinerades i en soyamarinad och grillas för att serveras med ett bulgur med nötiga godsaker och en smakrik tomatsky med vitlök…

Ingredients

  • 12 st Kycklingklubbor
  • 3 msk Soya
  • 1 msk Sesamolja
  • 1 msk Risvinäger
  • 2 krm Vitlökspulver
  • 2 knivspetsar Cayennepulver
  • 3 dl Bulgur
  • 100 gr Hasselnötter
  • 1 st Schalottenlökar
  • 1 st Röd paprika
  • 1 näve Basilika (grov hackad)
  • 1 dl Chili sauce
  • 1 dl Ketchup
  • 2 dl Vatten
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Olivolja

Method

Step 1

Tänd grillen och blanda soya, risvinäger, sesamolja, vitlökspulver, cayene och en msk olivolja ordentligt.

Step 2

Vänd kycklingen ordentligt i marinaden och lägg den ovanpå glöden, låt den få färg runt om och lägg sedan kycklingen på sidan om glöden och sätt på locket. låt den sedan ligga och bli färdig i ca 35 minuter på indirekt värme lyft på locket och pensla marinad lite då och då.

Step 3

Tillaga bulguren enligt förpackingen

Step 4

Lägg vatten, chilisauce och ketchup i en kastrull, lägg i den pressade vitlöken, svartpeppat och en skvätt olivolja.

Step 5

Låt det koka upp och smaka av med salt

Step 6

Fräs hasselnötterna i lite olivolja så det får lite färg, ta bort pannan från värmen och lägg direkt i schalottenlök, paprika och basilikan direkt och vänd försiktigt

Step 7

Vänd sedan i den färdiga bulguren i stekpannan och smaka av

Step 8

När kycklingklubborna är klara lägg upp fint och servera.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
-Björn, 5år
%d bloggare gillar detta: