Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

2017-07-14
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En härlig svensk marmorerad karré som vi inte lägger i marinad utan låter salt och peppar höja smaken, fettet i köttet kommer att göra sitt jobb och karrén blir riktigt saftig.

Till serverar vi en härligt syrlig sås med vitt vin som bas med lite crème fraîche och senap tillsammans med små champinjoner som vi först fräst med lite vitlök och lök, färskpotatisen krossar vi lätt på tallriken så att såsen får rinna mer med potatisen.

Ingredients

  • 4 st Karré skivor med ben, inte för tunna.
  • 150 gr Små champinjoner (om stora dela dem)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1/2 st Gul lök (hackad)
  • 1.5 dl Vitt vin
  • 2 dl Cremefraiche
  • 1 msk Senap
  • 1 msk färsk Basilika (hackad)
  • Rapsolja
  • 500 gr Färskpotatis
  • Salt
  • Svart peppar
  • Grönsaker att lägga på grillen

Method

Step 1

Tänd grillen och börja koka potatisen

Step 2

Fräs champinjonerna med vitlök och gul lök i lite rapsolja, låt champinjonerna få färg.

Step 3

Slå på vinet och låt alkoholen puttra bort, lägg i crème fraichen, basilikan, salt och svartpeppar.

Step 4

Låt det puttra försiktigt tills såsen får en krämig konsistens, klicka i senapen och smaka av.

Step 5

Kolla potatisen (om klar häll av vattnet)

Step 6

Salta och peppra karrén ordentligt på bägge sidorna, lägg dem på grillen och ge den en härlig grillyta på bägge sidorna.

Step 7

Passa gärna på att grilla lite grönsaker till 😉

Step 8

Krossa potatisen och lägg köttet på, slå på såsen och garnera med lite basilika samt grillade grönsaker.

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Utan aptit skall man varken äta eller älska.
-Eberhard von Minden
%d bloggare gillar detta: