Grillad västerbottenost med hjotronchutney

2013-04-22
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

En väldigt enkel och väldigt god dessert med den läckra västerbottenosten och härliga hjotron, eftersom det är klent med hjotron i mina trakter så har jag använt mig av en god hjotronsylt.

Ingredients

  • 400 gr Västerbottenost
  • 6 bitar Aluminiumfolié
  • 3 dl Hjotronsylt
  • 15 ml Äppelcidervinäger
  • Kanelstång
  • 3 droppar Tabasco
  • Citrommeliss

Method

Step 1

Koka upp hjotronen med vinägern, kanelstången och tabascon, låt det sedan puttra i några minuter och håll det varmt.

Step 2

Lägg upp de 6 foliebitarna på köksbänken och fördela västerbottenosten på folien, vik sedan ihop folien till små paket och stoppa in i ugnen på ca 150° eller grillen i 10 minuter.

Step 3

Öppna paketet lägg på ett citronmeliss blad och servera med hjotronchutneyn

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: