Grillad västerbottenost med hjotronchutney

2013-04-22
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

En väldigt enkel och väldigt god dessert med den läckra västerbottenosten och härliga hjotron, eftersom det är klent med hjotron i mina trakter så har jag använt mig av en god hjotronsylt.

Ingredients

  • 400 gr Västerbottenost
  • 6 bitar Aluminiumfolié
  • 3 dl Hjotronsylt
  • 15 ml Äppelcidervinäger
  • Kanelstång
  • 3 droppar Tabasco
  • Citrommeliss

Method

Step 1

Koka upp hjotronen med vinägern, kanelstången och tabascon, låt det sedan puttra i några minuter och håll det varmt.

Step 2

Lägg upp de 6 foliebitarna på köksbänken och fördela västerbottenosten på folien, vik sedan ihop folien till små paket och stoppa in i ugnen på ca 150° eller grillen i 10 minuter.

Step 3

Öppna paketet lägg på ett citronmeliss blad och servera med hjotronchutneyn

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: