Grillade kryddiga kycklingben med rostad butternutt samt matvete med färsk tomat, basilika och parmesan.

2016-07-14
  • Servings : 4
  • Prep Time : 35m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 1:05 h

Butternutt pumpa är kanske inte så vanligt på de svenska borden ännu men den syns mer och mer i butikerna, det är lite söt och har en trevlig smak som passar bra som tillbehör på olika sätt.

I detta recept så rostar vi den i ugnen väldigt enkelt med lite rödlök, salt och olja, detta blir ett trevligt tillbehör till kryddiga kycklingben och matvetet med färska tomater, basilika och parmesanost.

Ingredients

  • ca 12 st Kycklingben
  • 1 dl Tomatketchup
  • 1 dl Vatten
  • 2 msk Cajunkrydda
  • Salt
  • 1 st Butternutt (skalad och i bitar)
  • 1 st Rödlök (klyftad)
  • Rapsolja
  • 3dl Matvete
  • 1 st Tomat (tärnad)
  • 1 msk färsk Basilika (hackad)
  • 1 dl Parmesanost (grovriven)
  • 1 msk Viitvinsvinäger
  • 1 msk Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Koka matvetet enligt instruktioner på paketet.

Step 2

Sätt ugnen på 250° och tänd grillen.

Step 3

Lägg tomatketchupen i en bunke och blanda med vattnet samt cajunkryddan

Step 4

Lägg i Kycklingbenen och vänd dem i marinaden.

Step 5

Lägg butternutten på en plåt med lite rapsolja och rödlöken, vänd allt och ställ in i ugnen i ca 10 - 15 minuter, pumpan ska få lite färg och mjukna något.Salta och håll den varm till servering.

Step 6

Häll upp matveten i en bunke och vänd i tomat, basilika, parmesanost, olivolja och vinägern, smaka av med salt och svartpeppar

Step 7

Grilla kycklingbenen över glöden, pensla på marinaden samtidigt som du vänder kycklingen, avsluta med att lägga dem på indirekt värme under lock tills de fått en innertemperatur på 82°

Step 8

Lägg upp allt snyggt och servera gärna en god BBQ sås till, smaklig måltid!

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: