Grillade pilgrimsmusslor med saffransaioli, ugnsbakad tomat och bruschetta

2012-10-28
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 35m

En trevlig förätt som är enkel att göra men känns rätt lyxig med pilgrimsmusslorna, aiolin som får lite extra lyxig glans med saffran och krispiga brushettan passar perfekt till.

Jag har använt en grillpanna att ge musslor och brushettan fina ränder, men det går precis lika bra med en vanlig stekpanna..

Ingredients

  • 24 st Pilgrimsmusslor
  • 2 Äggulor
  • 10 ml Senap
  • 10 ml Vittvinsvinäger
  • 1 dl Rapsolja
  • 1/2 Vitlöksklyfta
  • 1/4 påse Saffran
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Surdegsbaguette (skivad)
  • Ruccola
  • 6 st Cocktailtomater med kvist

Method

Step 1

Lägg cocktailtomaterna på en plåt och ställ i ugnen på 100° i ca 30 minuter

Step 2

Lägg senap, vinäger, äggula, vitlöken och saffran i en bunke och använd en handmixer att mixa/blanda allt väl.. smaka av med salt och peppar

Step 3

Grilla baguetteskivorna och slå lite olivolja på efteråt

Step 4

Salta och peppra musslorna, lägg dom sedan i pannan så att dom får fina ränder/färg. När det är klart lägg dom på ett hushållspapper medan du förbereder tallrikarna för att lägga upp allt..

Step 5

Lite ruccola i mitten, saffransaiolin och cocktailtomaterna bredvid med bruschettan och fyra musslor på ruccolan

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

  • Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis

  • Låda i ugnen med potatis, zucchini, kidney bönor & köttfärs samt en äppelfraiche

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: