Grillade tjocka revben med en kall äppelsås samt en sallad på tomat, äpple, sockerärtor och salladslök

2016-06-20
  • Servings : 4
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 1:10 h
  • Ready In : 1:35 h

Det är roligt att hitta inspiration i det klassiska svenska köket där vi har en hel del att hämta, idag bjuder jag på inspiration av just detta i receptet.

Här grillar vi klassiska tjocka svenska revbenen som vi smaksätter med bla honung och rosmarin, till detta gör vi sedan en enkel kall sås med smak av äpple och en läcker sallad med klassiska svenska sommarsmaker.

Ingredients

  • ca 1 kg Knäckta revben
  • 2 dl Tomat ketchup
  • 1,5 msk Honung
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 tsk Grillkrydda
  • 1 kvist Rosmarin
  • 1,5 dl Creme Fraiche
  • 1,5 dl Gräddfil
  • 2 msk Äppelmos
  • 1 st Äpple (tärningar)
  • 1 st Tomat (tärningar)
  • 125 gr Sockerärtor (delas i 3 bitar)
  • Äppelcider vinäger
  • Rapsolja
  • Salt
  • 800 gr Potatis (klyftor)

Method

Step 1

Tänd grillen, se till att du inte har en glödbädd under hela gallret. Sätt ugnen på 220°

Step 2

Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om

Step 3

När du fått bra glöd grilla så du får färg runt om revbenen, pensla marinad när du vänder.

Step 4

När revbenen fått färg lägg dem på sidan om glöden, sätt på locket och låt dem bli klara på indirekt värme i ca 50 - 60 minuter. Lyft på locket var 10 minut, vänd och pensla på marinad.

Step 5

Potatisen lägger du på en plåt med lite olja och stoppar in i ugnen efter du lyft på grillocket första gången.

Step 6

Lägg sedan äpplet i en skål och skvätt lite vinäger på så att de behåller färgen, blanda sedan i tomat, sockerärtor och salladslöken.

Step 7

Salta lite och slå på lite rapsolja så salladen får en fin glänsande yta

Step 8

Blanda gräddfil och crème fraichen med äppelmoset, salta lite och smaka av.

Step 9

Kolla potatisen som ska bli gyllenbrun, ta ut den och salta efter smak.

Step 10

Ta bort köttet från grillen och låt det vila i några minuter, dela upp det i bitar och servera sedan med alla tillbehören och njut av en klassiker på nytt sätt..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: