På grillen idag rostbiff, halloumi, färsk salsiccia och paprika serverat med en enkel ratatouille

2012-06-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Rostbiff är inget som man kanske grillar så ofta men i tunnare skivor fungerar det fint, jag gav den en lite mer amerikansk touch med marinaden idag. På grillen så la jag även lite halloumi och paprika samt en otroligt läcker färsk salsicca, vilket innebär att den inte är rökt innan utan helt rå. Till detta gjorde jag en enkel variant av ratatouille som som gör att man slipper sås, och får ett smakrikt tillbehör som passar till köttet och halloumin.

Roligt att veta: Salsiccia är en korvsort med ursprung i Italien, där ordet salsiccia betyder korv av fläskkött smaksatt med vitlök och pepparkorn.

Ratatouille

– 1st Aubergine i bitar
– 4st Tomater i klyftor
– 1knippe salladslök i bitar
– 4st Vitlöksklyftor grov hackad
– 15ml Tomatpuré
– 10ml Vittvinsvinäger
– Rapsolja
– Salt
– Svart peppar

1. Värm upp en panna med olja i
2. Lägg i  Grönsakerna och löken och låt allt fräsa ihop det ordentligt
3. Lägg med tomatpurén och fräs lite med den i också
4. Slå på vinäger, salt och peppar
5. Låt allt puttra ihop i 10minuter
6. Smaka av och servera

Amerikansk rostbiff

– 1kg Rostbiff skivad i knappt cm tjocka skivor
– 1,5dl Ketchup
– 15ml Senap
– 5ml Vittvinsvinäger
– 10ml Vatten
– Salt
– Peppar
– Cayennepeppar

1. Blanda ihop allt utom köttet ordentligt
2. Lägg i köttet och se till att marinaden finns på alla sidor på köttet
3. Lägg på varm grill och låt köttet få färg och servera

Resten på grillen

– 500gram Halloumi
– 2st Snackspaprikor dom är långsmala
– 500gram Riktig och rå salsicca

1. Halloumin grillar jag sist på hög värme så att den får ett krispigt skal som jag tycker är gott
2. Paprikan delad jag längsmed så att den gröna “stången” också kommer med, tar ur kärnor och delar sedan på mitten så att några får toppen och några botten sedan lägger jag dom på grillen.
3. Eftersom salsiccan är rå så tar den lite längre tid att grilla och det på lite lägre värme, så den grillar jag i utkanten av min glödbädd

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients: , ,
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
-Björn, 5år
%d bloggare gillar detta: