Grönpeppardoftande korvgryta på kökschefens sätt

2013-01-14
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 35m

Trött på korvstroganoff och vill göra något nytt? testa då denna gryta med en hint grönpeppar och läckra grönsaker tillsammans med falukorven.

Ingredients

  • 800 gr Falukorv (i halvmånar)
  • 1 st Rödlök (klyftor)
  • 1 st Broccoli (i buketter)
  • 200 gr Cocktailtomater
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 1 msk Grönpeppar
  • 3 dl Vatten
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Creme fraiche
  • 15 ml Kalvfond
  • 1 dl Chilisauce
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 port Ris (Kokat enligt pkt)

Method

Step 1

Börja med att fräsa korven i lite olja och när den fått färg lägger man i rödlök och vitlöken, när även löken börjar mjukna lägger man i broccoli och tomaterna.. Koka riset

Step 2

Lägg i grönpepparn och låt det fräsa lite, häll sedan i vatten, grädde, chili sauce, fond, creme fraiche, lite svart peppar och salt

Step 3

Låt det puttra lite tills det får en sås konsistens, smaka av med salt och peppar och servera med ris

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: