Grönsaksraggmunk med en kräm smaksatt av soltorkad tomat och parmesan samt tomatfrästa champinjoner

2013-11-10
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Måste man alltid servera kött till middagen eller fungerar det att skippa det, hos oss så serverade jag detta vegetariska alternativ som passade alla i familjen.

Läckert vegetariska raggmunkar som spetsats med morötter, purjo och lite örter som serveras med en kräm med soltorkade tomater och parmesanost, samt tomatfrästa champinjoner.

Ingredients

  • 800g Potatis (Tvättade och grov riven)
  • 800g Morötter (Skalad och grovriven)
  • 1dm Purjolök (fint strimlad)
  • 2dl Vetemjöl
  • 5dl Mjölk
  • 1 Ägg
  • Några nyppor Färsk Timjan & Basilika (fin hackad)
  • Smör
  • 70g Soltorkad tomat (Hackad)
  • 70g Parmesanost (riven)
  • 2dl Creme Fraiche
  • 2dl Yoghurt
  • 10ml Tomatpuré
  • Svart peppar
  • Salt
  • 150g Champinjoner (Skivade)
  • 150g Cocktailtomater (delade)

Method

Step 1

Gör först i ordning smeten tillsätt hälften av av mjölken och vispa ihop det till en klumpfri smet, vispa sedan i resten av mjölken och ägget med timjan & basilika, blanda i morötter, potatis samt purjolöken, låt det sedan dra lite medan man rör ihop krämen

Step 2

Lägg yoghurt och creme fraiche i en skål och blanda i soltorkad tomat, tomatpuré och parmesanosten, smaka av med salt och svart peppar.

Step 3

Värm en stekpanna på medelvärme och lägg i smöret, stek sedan ca 1,2dl raggmunkssmet åt gången, håll de varma i ugnen på 75°

Step 4

När smeten är slut stek champinjoner med tomaterna i smör, salta och servera med raggmunken och krämen snyggt upplagt.

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
-Björn, 5år
%d bloggare gillar detta: