Grönsaksfräst biff med toner av mellanöstern och medelhavet

2012-09-12
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Idag så tog jag fram några lövbiffar som strimlades och frästes med härliga grönsaker, allt kryddades sedan med lite toner från mellanöstern och serverades med pasta.  En snabbrätt som inte tar mycket längre tid att göra en att koka torkad pasta, på köpet är den sedan både god och en fröjd för ögat.

Ingredients

  • 600 gr Lövbiff (strimlad)
  • 1 st Gul lök (i klyftor)
  • 2 st Paprikor (i bitar)
  • 1/2 Aubergine (i bitar)
  • 1/2 Zucchini (i bitar)
  • 1,5 cm Chili (fint hackad)
  • Spiskummin
  • Koriander
  • Lökpulver
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 1 pkt Valfri torkad pasta

Method

Step 1

Sätt på pastavatten och koka sedan pastan enligt anvisningarna på paketet. Börja Under tiden med att steka lövfbiffen i olja kryddat med lite salt och peppar, lägg upp den i en skål när den är klar.

Step 2

Sedan så fräser man samtliga grönsaker i riktigt varm olja, när grönsakerna fått färg lägger man i köttet och kryddar med kryddorna i receptet

Step 3

Smaka av ordentligt och servera med pastan

Print Friendly
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
-Björn, 5år
%d bloggare gillar detta: