Halstrad falukorv med basilikadoftande fettuccine, fetagratinerad tomat och ugnsbakad salladslök
2012-08-08- Cuisine: Italien, Svenskt
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt
-
Lägg till i favoriter

- Servings : 6
- Prep Time : 10m
- Cook Time : 20m
- Ready In : 30m
En ny trevlig snabb rätt som man gör klar fort och enkelt, trots att det är falukorv så känns den annorlunda och spännande.
Ingredients
- 800gr Falukorv ( i skivor)
- 6 portioner Färsk pasta
- 3 st stora Tomater (delade på mitten)
- 150 gr Fetaost
- 6 st Salladslökar
- 1 dl Basilika (grov hackad)
- Olivolja
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Börja med att lägga tomathalvorna på en plåt och lägga fetaosten ovanpå, lägg salladslöken bredvid och stänk lite olja på.
Step 2
Ställ plåten i ugnen på 200° i ca 20minuter, när fetaosten fått färg är det klart
Step 3
Stek/halstra falukorven i en teflonpanna utan fett,
Step 4
Koka pastan enligt anvisningarna, häll av vattnet när den är klar.
Step 5
Blanda i olja, salt och basilikan i pastan och smaka av..
Step 6
Servera allt tillsammans