Halstrad falukorv med basilikadoftande fettuccine, fetagratinerad tomat och ugnsbakad salladslök

2012-08-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

En ny trevlig snabb rätt som man gör klar fort och enkelt, trots att det är falukorv så känns den annorlunda och spännande.

Ingredients

  • 800gr Falukorv ( i skivor)
  • 6 portioner Färsk pasta
  • 3 st stora Tomater (delade på mitten)
  • 150 gr Fetaost
  • 6 st Salladslökar
  • 1 dl Basilika (grov hackad)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Börja med att lägga tomathalvorna på en plåt och lägga fetaosten ovanpå, lägg salladslöken bredvid och stänk lite olja på.

Step 2

Ställ plåten i ugnen på 200° i ca 20minuter, när fetaosten fått färg är det klart

Step 3

Stek/halstra falukorven i en teflonpanna utan fett,

Step 4

Koka pastan enligt anvisningarna, häll av vattnet när den är klar.

Step 5

Blanda i olja, salt och basilikan i pastan och smaka av..

Step 6

Servera allt tillsammans

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
-Henrik Oldenburg
%d bloggare gillar detta: