Halstrad falukorv med basilikadoftande fettuccine, fetagratinerad tomat och ugnsbakad salladslök

2012-08-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

En ny trevlig snabb rätt som man gör klar fort och enkelt, trots att det är falukorv så känns den annorlunda och spännande.

Ingredients

  • 800gr Falukorv ( i skivor)
  • 6 portioner Färsk pasta
  • 3 st stora Tomater (delade på mitten)
  • 150 gr Fetaost
  • 6 st Salladslökar
  • 1 dl Basilika (grov hackad)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Börja med att lägga tomathalvorna på en plåt och lägga fetaosten ovanpå, lägg salladslöken bredvid och stänk lite olja på.

Step 2

Ställ plåten i ugnen på 200° i ca 20minuter, när fetaosten fått färg är det klart

Step 3

Stek/halstra falukorven i en teflonpanna utan fett,

Step 4

Koka pastan enligt anvisningarna, häll av vattnet när den är klar.

Step 5

Blanda i olja, salt och basilikan i pastan och smaka av..

Step 6

Servera allt tillsammans

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: