Halstrad kassler med en het cannellinibön och majssalsa

2014-01-27
  • Servings : 6
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 20m

Att laga mat på vardagar kan vara en prövning i tid och fantasi så här har jag lösningen, ett recept där man på 25 minuter gjort en middag med lite mera fantasi.

Kassler som man bara steker snabbt i en panna och som serveras med en läcker bön och majssalsa, till detta sedan en grönsallad och fritt val av ris eller pasta till.

Ingredients

  • 800 gr Kassler (skivad)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 410 gr Cannellinibönor kokta i burk
  • 165 gr Majscorn
  • 1 dl Färdig salsa
  • 10 ml Paprika pulver
  • 10 ml Lökpulver
  • 10 ml Muscavado socker
  • Rapsolja
  • Ris
  • Grönsallad
  • 6 port Pasta, ris eller potatis

Method

Step 1

Börja med att sätta på vatten till ris, pasta eller potatisen, och börja koka den sedan

Step 2

Samtidigt så börjar du med salsan genom att värma en panna med lite rapsolja i, fräs sedan löken mjuk.

Step 3

Lägg i bönor och fräs lite till, häll på kryddorna samt sockret och låt det fräsa med lite.

Step 4

Lägg i majsen och salsan som sedan bara ska koka upp, smaka av med salt.

Step 5

Stek sedan kasslern i en panna utan fett och servera med salsan, tillbehöret och grönsallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: