Halstrad kassler med en het cannellinibön och majssalsa

2014-01-27
  • Servings : 6
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 20m

Att laga mat på vardagar kan vara en prövning i tid och fantasi så här har jag lösningen, ett recept där man på 25 minuter gjort en middag med lite mera fantasi.

Kassler som man bara steker snabbt i en panna och som serveras med en läcker bön och majssalsa, till detta sedan en grönsallad och fritt val av ris eller pasta till.

Ingredients

  • 800 gr Kassler (skivad)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 410 gr Cannellinibönor kokta i burk
  • 165 gr Majscorn
  • 1 dl Färdig salsa
  • 10 ml Paprika pulver
  • 10 ml Lökpulver
  • 10 ml Muscavado socker
  • Rapsolja
  • Ris
  • Grönsallad
  • 6 port Pasta, ris eller potatis

Method

Step 1

Börja med att sätta på vatten till ris, pasta eller potatisen, och börja koka den sedan

Step 2

Samtidigt så börjar du med salsan genom att värma en panna med lite rapsolja i, fräs sedan löken mjuk.

Step 3

Lägg i bönor och fräs lite till, häll på kryddorna samt sockret och låt det fräsa med lite.

Step 4

Lägg i majsen och salsan som sedan bara ska koka upp, smaka av med salt.

Step 5

Stek sedan kasslern i en panna utan fett och servera med salsan, tillbehöret och grönsallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
-Douglas Adams
%d bloggare gillar detta: