Halstrad lättrimmad torskrygg med enkel potatiskaka samt rårivna rödbetor i en färsostkräm

2012-12-17
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Idag rimmade jag min torskrygg en stund innan tillagning, det ger en fastare konsistens samt kortare tillagningstid.

Torsken halstrade jag sedan i en varm panna utan fett för att sedan serveras med en enkel färskostkräm, som jag blandat i rårivna rödbetor och lite lök i samt en enkel potatiskaka.

Ingredients

  • 800 gr Torskrygg
  • 0,5 dl Salt
  • Vatten
  • 800 gr Potatis (skivad tunt)
  • 1 st Gul lök (skivad tunt)
  • 100 gr Färskost typ philadelphia
  • 1 dl Yoghurt
  • 1,5 dl Rårivna rödbetor
  • 0,5 st Rödlök (Finhackad)
  • Örtsalt
  • Salt
  • Raps olja

Method

Step 1

Salta fisken med 0,5 dl salt och slå på vatten så att det precis täcker fisken, låt det sedan stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.

Step 2

Lägg potatisen och gula löken i en ugnsform med lite örtsalt och olja, blanda och ställ in ugnen på 220° i ca 25 - 30 minuter

Step 3

Blanda färskosten med yoghurten ordentligt, lägg i rödbetorna och rödlöken blanda ihop och smaka av med salt

Step 4

När det återstår 10 minuter på potatisen häll av vätskan från torsken och torka fisken lite, stek den i en väl uppvärmd teflonpanna utan fett på bägge sidorna

Step 5

När fisken är stekt ställ in den i ugnen med potatisen i ca 5 minuter så att den blir klar i mitten också, ta ut potatisen och fisken sedan.

Step 6

Lägg upp allt snyggt och garnera gärna med lite citron och servera gärna med en läcker grönsallad till

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: