Halstrad lättrimmad torskrygg med enkel potatiskaka samt rårivna rödbetor i en färsostkräm

2012-12-17
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Idag rimmade jag min torskrygg en stund innan tillagning, det ger en fastare konsistens samt kortare tillagningstid.

Torsken halstrade jag sedan i en varm panna utan fett för att sedan serveras med en enkel färskostkräm, som jag blandat i rårivna rödbetor och lite lök i samt en enkel potatiskaka.

Ingredients

  • 800 gr Torskrygg
  • 0,5 dl Salt
  • Vatten
  • 800 gr Potatis (skivad tunt)
  • 1 st Gul lök (skivad tunt)
  • 100 gr Färskost typ philadelphia
  • 1 dl Yoghurt
  • 1,5 dl Rårivna rödbetor
  • 0,5 st Rödlök (Finhackad)
  • Örtsalt
  • Salt
  • Raps olja

Method

Step 1

Salta fisken med 0,5 dl salt och slå på vatten så att det precis täcker fisken, låt det sedan stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.

Step 2

Lägg potatisen och gula löken i en ugnsform med lite örtsalt och olja, blanda och ställ in ugnen på 220° i ca 25 - 30 minuter

Step 3

Blanda färskosten med yoghurten ordentligt, lägg i rödbetorna och rödlöken blanda ihop och smaka av med salt

Step 4

När det återstår 10 minuter på potatisen häll av vätskan från torsken och torka fisken lite, stek den i en väl uppvärmd teflonpanna utan fett på bägge sidorna

Step 5

När fisken är stekt ställ in den i ugnen med potatisen i ca 5 minuter så att den blir klar i mitten också, ta ut potatisen och fisken sedan.

Step 6

Lägg upp allt snyggt och garnera gärna med lite citron och servera gärna med en läcker grönsallad till

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: