Halstrad lax och quinoasallad med smaker från mellanöstern

2014-08-19
  • Servings : 3
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Ett härligt fräscht recept med sköna smaker från mellanöstern med quinoan som bla. blandas med färsk persilja, lök, nektarin, laxen till halstras lätt så den får en stekyta och fortfarande är lite rå i mitten.

Ingredients

  • 3 st Laxfilé bitar
  • 1 dl Quina
  • 1/2 st Gul lök (hackad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
  • 1 dl färsk Persilja (hackad)
  • 1 st Nektarin (tärnad)
  • 1 msk Olivolja
  • 1/2 st Citron
  • Havssalt

Method

Step 1

Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet, samtidigt blanda persiljan med lök, vitlök, nektarin, olivoljan och pressa citron över.

Step 2

När quinoan kokat klart blanda den med persiljeblandningen och låt det dra medan fisken halstras

Step 3

Badda laxfileerna i lite olivolja och stek dem 1 - 2 minuter på varje sida i en varm stekpanna.

Step 4

Lägg sedan upp quinoan i botten och laxen ovanpå, ringla lite olivolja på och strö flingsalt på laxen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: