Härlig pasta med toner från medelhavet

2012-05-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

Idag så har jag på jobbet svarat på ett mycket trevligt mail från en patient på Akademiska sjukhuset, visserligen bestämt men med mycket konkreta synpunkter på den vegetariska maten blandat men en hel del saker som han upplevde var positivt. Det glädjer mig när vi får så pass bra och konkreta saker att jobba med och till viss del som vi kan förbättra, jag hoppas verkligen att jag ska kunna få till lite av det förbättringar som han är ute efter så att det är klart efter sommaren.

Men det får även mina tankar att tänka på när det började dyka upp vegetarianer på restatuarangerna, det var väldigt sällan och kockarna svor högljutt och under protest fyllde man en tallrik med isberg, tomat, gurka, majs och möjligtvis lite varmt ris.

Det har hänt massor sedan dess på restauranger där man satsar på mer och mer roliga vegetariska alternativ, på sjukhusen så har dock jag fått ta emot hårda ord när vi serverar vegetarisk mat till dom som inte är vegetarianer vilket för mig är en gåta.

Därför vart det en läcker vegetarisk pastarätt i kväll som hela familjen åt utan problem, jag använder dock ost på min vegetariska mat hemma.

Härlig pasta med toner från medelhavet

– 350gram Okokt pasta
– 15ml Balsamvinäger
– Örtsalt
– Svartpeppar
– Olivolja
– 1st Gul lök i klyftor
– 3st Morötter skalade och slantade
– 3st Klyftor vitlök hackad
– 1,5cm Röd chili hackad
– 2st Tomater i tärningar
– 1st Gul paprika i bitar
– 1st Stort päron i bitar
– 150gram Fetaost

1. Koka pastan enligt förpackningen, när den är klar och vattnet borta häll på olja, vinäger och salta samt peppra.
2. Värm upp en stor panna häll i olja och stek morötter, lök, vitlök och chil
3. Var inte rädd att steka det lite hårt så att grönsakerna får lite färg, när det är gjort häll i tomat, paprika och päron.
4. Låt allt bli ordentligt varmt och krydda med svartpeppar och örtsalt
5. Slå sedan på pastan och låt allt bli ordentligt varmt igen, smaka av och avsluta med att smula på fetaosten över allt
6. Servera allt gärna med en bit bröd..

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
-Alice Roosevelt Longworth
%d bloggare gillar detta: