Helgrillad flankstek med krämig sås med färska tomater, basilika och vitlök samt parmesanrostad potatis

2012-08-19
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:25 h

Dagens middag är en ”välkommen hem och födelsedagsmiddag allt i ett middag” för mellangrabben som varit och hälsat på en kompis i England och idag själv fyller år, kompisen är en duktig väldigt duktig sångerska som jag fick en skiva att lyssna till när jag lagade maten idag så jag får väl tacka henne för inspirationen.

Vill man ha ett smakprov på min inspirationsmusik idag så finns det en länk här till henne – Maisie

Ingredients

  • 1 kg Flankstek
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 2 cm Chili (hackad)
  • 3 ml Lökpulver
  • 15 ml Balsamvinäger
  • 1 dl Vatten
  • 8 st Basilika blad (hackad)
  • Salt
  • ------------
  • 800 gr Potatis i jämna storlekar (delade på mitten, längs med)
  • Olja
  • 1,5 dl Parmesanost (fin riven)
  • -----------
  • 3 st Tomater (grov hackad)
  • 1/2 st Rödlök (grov hackad)
  • 0,5 cm Chili (grov hackad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (grov hackad)
  • Salt
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Yoghurt
  • Olja

Method

Step 1

Blanda vitlök, chili, basilika, lökpulver, salt med vinäger och vatten

Step 2

Jobba in marinaden i köttet och grilla på indirekt värme under lock tills köttet når ca 60° , glöm inte att pensla på marinaden lite då och då

Step 3

------------

Step 4

Vänd den raka delen av potatisen nedåt på en oljad plåt.

Step 5

Ställ plåten i ugnen i ca 25-30 minuter, när potatisen är klar tar man ut den och lossar potatisen och strör rikligt med parmesan på den runda ovansidan.

Step 6

Sedan ställer man tillbaka högt upp i den avstängda ugnen, i ca 10 minuter så att parmesanen får lite färg.

Step 7

Lägg upp och servera sedan..

Step 8

-----------

Step 9

Fräs tomat, lök, vitlök och chili i lite olja tilld det mjuknar lite

Step 10

Slå på grädden och låt det puttra försiktigt i ca 8-10 minuter

Step 11

Använd en hand mixer och mixa allt lite slätare

Step 12

Koka upp igen ta av från värmen och rör i yoghurten (kan bli en del vita prickar, dom är ingen fara det är bara att vispa på så försvinner dom)

Step 13

Sätt kastrullen på värmen igen och låt koka upp..

Step 14

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: