Helgrillad kotlett späckad med lammkorv serverat med papa arrugadas och tre tillbehör

2012-06-15
  • Servings : 6 - 8
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 1:20 h

Kvällens varmrätt var ett lite roligare inslag med en kotlett som jag tryckte in en härlig lammkorv i, till det serverade jag en korianderyoghurt, min starka sås och en mangosalsa.

Papas (potatis) Arrugadas (skrynkliga) är “skrynkliga potatisar” som har kokats i hårt saltat vatten, ursprunget till receptet kommer från de Spanska sjöfararna under 1500-talet när de helt enkelt använde  havsvatten när potatisen kokades och är idag ett klassisk tillbehör på Canarieöarna.

Helgrillad kotlettrad späckad med lammkorv

– 1kg Benfri kotlettrad
– 2st Lamkorvar
– Salt
– Peppar
– 15ml Balsamvinäger

Gör i ordning grillen för indirekt grillning

1. Tryck en smal kniv i mitten längs med köttet
2. Ta bort ena änden på korven och tryck in den smala delen genom kotletten så att den kommer fram på andra sidan
3. ta bort änden på korv två och tryck in den platta sidan i kotletten mot den platta som redan är i
4. Sätt en tandpetare i varje enda så att korven inte kan komma ur kotletten
5. Häll balsam på och krydda med salt samt peppar, gnid in ordentligt
6. Sätt i en termometer och lägg kotletten på grillen där du inte har glöd och stäng locket
7. När köttet når 69° är det klart att ta ur… Skiva och servera

Papa arrugadas

– 1kg Färskpotatis så små du kan finna
– salt
– Vatten

1. Tvätta potatisen
2. Lägg den i vatten som saltats så att det smakar som salt hav
3. Koka den mjuk och häll sedan av vattnet
4. Ställ den lite på plattan igen så att det blir helt torrt i grytan.. servera

Mangosalsa

– 1st Mango skalad och i små tärningar
– 1st Gul lök I små tärningar
– 1cm Chili
– 1st Tomat fint hackad
– 3ml Vittvinsvinäger
– Salt

1. Blanda mango, lök, chili och tomat ordentligt
2. Häll i vinäger och smaka av med salt
3. Låt dra i minst 30minuter servera

Korianderyoghurt

– 3dl Matlagnings yoghurt
– Färsk koriander efter smak
– Salt

1. Blanda yoghurt med koriander
2. Salta och smaka av låt sedan dra i minst 30minuter

Starka såsen

Den här har jag gärna alltid lita av i kylen, och så även i kväll men här är receptet

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: