Helstekt kotlettrad med kappa och en tomat -äpplegräddsky samt klyftpotatis med morötter

2013-03-03
  • Servings : 6-8
  • Prep Time : 35m
  • Cook Time : 1:30 h
  • Ready In : 2:05 h

En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till.

Ingredients

  • 1/2 Fläskkotlett med kappa (skåra ett rutmönster kappan)
  • Knippe färsk basilika (hackad)
  • 1 Äpple (utan kärnhus, klyftat)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 1/2 st Lök (i klyftor)
  • 2 dl Grädde
  • 900 gr Potatis (klyftade)
  • 400 gr Morötter (i bitar)
  • Rapsolja
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° Lägg kotletten i en ugnsform och gnid in den med basilikan, svart peppar och salt, lägg sedan äpple, tomat och lök runt, ställ den långt ner i ugnen i ca 1h 35 minuter

Step 2

Lägg upp potatisen med morötterna på en plåt med lite olja i, ställ in den i ugnen när det återstår sa 30 minuter, slå samtidigt på grädden runt köttet.

Step 3

När köttet nått 68° -70° ta ut det och låt det vila ca 5 - 10 minuter innan det skivas, samtidigt som potatisen blir klar i ugnen.

Step 4

Servera allt tillsammans snyggt upplagt, och gärna med en god sallad till

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: