Helstekt kotlettrad med kappa och en tomat -äpplegräddsky samt klyftpotatis med morötter

2013-03-03
  • Servings : 6-8
  • Prep Time : 35m
  • Cook Time : 1:30 h
  • Ready In : 2:05 h

En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till.

Ingredients

  • 1/2 Fläskkotlett med kappa (skåra ett rutmönster kappan)
  • Knippe färsk basilika (hackad)
  • 1 Äpple (utan kärnhus, klyftat)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 1/2 st Lök (i klyftor)
  • 2 dl Grädde
  • 900 gr Potatis (klyftade)
  • 400 gr Morötter (i bitar)
  • Rapsolja
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° Lägg kotletten i en ugnsform och gnid in den med basilikan, svart peppar och salt, lägg sedan äpple, tomat och lök runt, ställ den långt ner i ugnen i ca 1h 35 minuter

Step 2

Lägg upp potatisen med morötterna på en plåt med lite olja i, ställ in den i ugnen när det återstår sa 30 minuter, slå samtidigt på grädden runt köttet.

Step 3

När köttet nått 68° -70° ta ut det och låt det vila ca 5 - 10 minuter innan det skivas, samtidigt som potatisen blir klar i ugnen.

Step 4

Servera allt tillsammans snyggt upplagt, och gärna med en god sallad till

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: