Helstekt Rostas på bädd av baconfräst bulgur samt bearnaisesås

2013-03-28
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

I kväll så tillagade jag en rostas som är nötkött av den inre muskeldelen av rostbiffen, rostas som är den näst möraste nötköttsdetaljen efter oxfilén är en riktigt prisvärd köttbit.

Här helsteker jag den långsamt i en panna på spisen och serverar den med ett läckert bulgur, samt en härlig bearnaisesås som jag har recept på redan i bloggen.

Länk till bearnaisesåsen

Ingredients

  • 2 st Rostas
  • Ört blandning (ta någon favorit)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • 3 dl Bulgur (kokad efter anvisningarna)
  • 140 gr Bacon (strimlat)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 1 st Grön paprika (tärnad)
  • 1 ask Cocktailtomater (skivade)
  • Bearnaisesås enligt länken ovan (gör den först)

Method

Step 1

Koka bulguren först, krydda sedan rostas bitarna runt om med örtblandningen, salt och svart peppar

Step 2

Värm pannan som även bör ha ett lock på medelvärme, smält smöret och lägg i rostas bitarna.

Step 3

När du fått färg runt om lägg i lök och baconet, låt även det få lite färg och lägg sedan på locket.

Step 4

Dra ner värmen lite till och låt köttet bli klart under locket under ca 10 - 12 minuter, vänd köttet och baconet samt löken med jämna mellanrum.

Step 5

Ta ut köttet och låt det vila i minst 8 minuter, samtidigt som man lägger i en lite klick smör till i pannan med bacon och löken.

Step 6

När det smält lägg i paprika och tomaterna vänd lite försiktigt, lägg i bulguren och låt det bli varmt smaka av med salt och peppar

Step 7

Skiva köttet och lägg upp det på bulguren servera med bearnaisesåsen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
No one is born a great cook, one learns by doing.
-Julia Child
%d bloggare gillar detta: