Hemmagjord färskostfylld ravioli med en skön tomatsås

2012-08-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 1:30 h
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 2:00 h

Det tog mig många år att börja äta fylld pasta efter minnen från barndommen med den färdikkokta raviolin i tomatsås som fanns på burk, men mitt pasta experiment var roligt och spännande något helt annat från den som man kommer ihåg.

Ingredients

  • 600 Gram Durumvet
  • 6 St Ägg
  • 2 Msk Neutral olja
  • 1 Tsk Salt
  • 600 Gram Färskost typ Philadelphia
  • 1 Msk Gräslök färsk (Finhackad)
  • 1 Msk Salvia färsk (Finhackad)
  • 1 Msk Basilika (Finhackad)
  • 2 St Vitlöksklyftor (Pressad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 St Tomater (I bitar)
  • 2 St Morötter (I bitar)
  • 1 St Gul lök (I bitar)
  • 3 St Vitlöksklyftor (Hackad)
  • 30 Ml Tomatpuré
  • 1,5 Liter Vatten
  • 15 Ml Flytande honung
  • 15 Ml Maizena
  • Parmesanost riven

Method

Step 1

Häll ut durumvetemjölet på bakbordet, knäck i äggen, ett i taget och knåda ordentligt. Degen ska bli blank och smidig. ( Det går även att göra den i maskin)

Step 2

Dela degen i 4 bollar som du virar in i plastfolie och lägger i kylskåp för att vila minst ½ timma

Step 3

Ta fram bollen igen dela den i fyra bitar och platta till den, kör sedan den genom en pasta maskin. Mjöla med mannagryn eller durum mjöl när du manglar degen, tills den är lagom tunn.

Step 4

Blanda ihop färskost, gräslök, salvia, dragon och vitlöken till fyllningen, se till att det blir ordentligt blandat

Step 5

Smaka av fyllningen, salta och peppra

Step 6

Till Raviolin ska degen vara väldigt tunn, gör sedan runda ringar med hjälp av en stans eller ett glas och lägg ca en halv tesked fyllning på den urstansade ringen

Step 7

Pensla lite vatten på kanten av halva ringen, vik sedan över den torra halvan och förslut med hjälp av en gaffel längs kanten

Step 8

Koka sedan raviolin i 4 minuter i vatten som är väl saltat (ska smaka hav) och med olja i. när dom är klara ta ur dom och låt dom rinna av ordentligt innan servering

Step 9

Såsen ska koka länge så börja gärna med den tidigt, fräs tomater. lök, morötter och vitlök i lite olja först

Step 10

När grönsakerna börjar få färg, lägg i tomatpurén och låt den fräsa lite

Step 11

Slå på vatten och låt det sedan bara stå och puttra i ca 1h – 1,5h, kolla då och då av att det finns vatten kvar det får inte bli mindre än ca 0,5 liter kvar är det mindre fyller du på

Step 12

Sedan silar man ur vätskan som man häller i en ny kastrull, ha i honungen salt och svartpeppar och låt koka lite till

Step 13

När du har ca 4dl kvar så blandar man ut maizenan med lite vatten och häller i låter så sen få ett uppkok (såsen är säkert redan tjock men släpper vatten om du inte reder lite)

Step 14

Smaka av såsen och servera till den nykokta raviolin med lite riven parmesan och svartpeppar på.. servera

Print Friendly
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

  • Tagliatelle med rimmat fläsk, paprika, äggula och parmesan

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: