Het köttfärssoppa värmande en kulen höst

2012-10-29
  • Servings : 10
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 2:00 h
  • Ready In : 2:20 h

Idag så har jag lagar en riktig höstsoppa med lite trevlig hetta och mycket smak, basen har varit köttfärs och den har fått en lite Texas stil. I soppan hittar man även en del bönor som mättar bra, till soppan serverade jag inlagd jalapeno och fefferoni samt ett gott bröd.

Dagens recept vart för lite fler men det går utmärkt att frysa in och spara till fler höstdagar..

Ingredients

  • 1 kg Köttfärs
  • 2 st Gula lökar (finhackad)
  • 1 st Röd chili (finhackad)
  • 5 st Tomater (fintärnade)
  • 30 ml Tomatpuré
  • Spiskummin
  • Torkad koriander
  • 1 dl Köttfond
  • 1/4 dl Farinsocker
  • 1 st Vitlök solo (pressad)
  • 15 ml Vittvinsvinäger
  • 1 dl Röttvin
  • 45 ml Maizena
  • 2 st Gröna paprikor (tärnas smått)
  • 1 brk Kidney bönor (skölj av dom och låt det rinna av ordentligt)
  • 1 brk Svarta bönor (skölj av dom och låt det rinna av ordentligt)
  • 1 dl spad av Inlagd Jalapeneo
  • 1,5 l Vatten

Method

Step 1

Börja med att steka färsen med spiskummin samt koriander och dela den ordentligt, lägg den sedan i en väl tilltagen gryta.

Step 2

Sedan så steker man löken tillsamans med tomatpurén och lägger det i gryttan, koka ur pannan med lite av vattnet som man häller i grytan.

Step 3

Lägg i vitlök, chilin, tomater, fond, farinsocker, vinäger och vatten, salta/peppra lite och sätt på ett lock och låt det puttra i ca 1,5h

Step 4

Sedan ska man reda av soppan med lite maizena utrört i vatten, slå sedan på vinet och 1 dl av spadet från den inlagda jalapenosen och låt det koka upp

Step 5

Lägg i bönor samt paprika, smaka av och servera med tillbehör som feferoni, jalapenos och bröd

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: