Het rödvinssås

2012-07-14
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 1:10 h
  • Ready In : 1:30 h

En lite kryddigare rödvinssås som passar till det mesta som man vill ha en läcker rödvinssås till, jag använder inte fond eller buljong utan låter det koka med grönsaker istället och har man någon paryr från köttet glöm inte att lägga i dem också.

Ingredients

  • (Paryrer/putset från köttet)
  • 2 st Tomater (i bitar)
  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • 2 st Stänger blekselleri (i bitar)
  • 2 st Morötter (i bitar)
  • 3 cm Röd Chili (i bitar)
  • 20 ml Tomatpuré
  • 3 dl Rött vin
  • 3 dl Grädde
  • 15 ml Maizena
  • 1,5 L Vatten (i omgångar)
  • Smör
  • Salt

Method

Step 1

Fräs paryrer i lite smör och lägg sedan ner löken, morötter och selleri

Step 2

När det börjat mjukna och fått färg lägg i tomat och chili, låt det också mjukna lite

Step 3

Lägg i tomatpurén och fräs så att det får en mörkare färg vänd hela tiden så att det inte blir bränt

Step 4

Slå på vinet och låt det koka upp, slå då på 5dl vatten

Step 5

Låt allt stå och puttra

Step 6

Fyll på med resten av vattnet i omgångar och när allt vatten är använt låt det koka ner så att du har ca 3dl vätska kvar.

Step 7

Sila ur allt och häll tillbaka det i en kastrull, häll på grädden och låt det koka upp

Step 8

Red med maizenan utrörd i lite vatten

Step 9

Salta och smaka av

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Dansk ordspråk
%d bloggare gillar detta: